Mégis a posta viszi a nyugdíjasok karácsonyi Erzsébet-utalványát

MTI2016. december 8. 19:02

A nyugdíjfolyósító megállapodott a Magyar Postával, így a postások kézbesítik a 10 ezer forintos Erzsébet-utalvány pakkot a nyugdíjasoknak.

Megállapodott a Magyar Posta az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatósággal a nyugdíjasok számára küldendő Erzsébet-utalványok kézbesítéséről. A posta mindent megtesz azért, hogy a nyugdíjasok a lehető leghamarabb megkapják a küldeményeket, legkésőbb december 31-ig.

A küldeményeket a megállapodás szerint 400 forintért kézbesítik.

A nyugdíjasok személyesen tudják átvenni a küldeményt, amely tartalmazza az utalványokat és egy rövid tájékoztatót.

Amennyiben a címzett nincs otthon, értesítőt kap arról, hogy küldeménye érkezett. Az utalványok ezzel az értesítővel 10 munkanapig átvehetőek a címhez tartozó letéti postán.

Lázár János a Kormányinfón is beszélt a nyugdíjasok ajándékáról

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Jelenleg mintegy 2,3 millió öregségi nyugdíjban részesülő magyar van, és 500 ezer korhatár alatti, de valamilyen egyéb formában kap nyugdíjat. Ők jogosultak most 10 ezer forintnyi alacsonyabb címletekben folyósítandó Erzsébet-utalványra - mondja Lázár. A miniszter szerint az átlagnyugdíj 105 ezer forint, a 80-100 ezer forintos havi ellátás mellett a 10 ezer forint nagyon sokat jelent, és érdemben hozzá tud járulni, hogyan telnek az ünnepek.

Címlapkép: MTI / Soós Lajos

Címkék:
nyugdij, erzsébet-utalvány, erzsébet utalvány nyugdíjasoknak,