Kiderült, ki tehet Medveczky Ilona irreálisan alacsony nyugdíjáról

Pénzcentrum2016. október 24. 16:38

Medveczky Ilona nyugdíja mindössze 70 ezer forint körülire tehető, most pedig az is kiderült, hogy miért kap ennyire alacsony ellátást a táncművész.


Medveczky Ilona egy interjúban éppen a névházasságáról mesélt, amikor kiderült, pontosan miért is ennyire alacsony most a nyugdíja.

Amikor csináltam, akkor azért, hogy senki ne törjön felettem pálcát. Vagyis az Országos Rendező Iroda nemzetközi részlege. Barna útlevéllel utazhattunk, és a gázsink 19,5 százalékát azonnal levették, de nem fizették be az egészségügyi hozzájárulást, a tb-t. Ezért csak minimális nyugdíjat kapok

- mondta el a Borsnak a művésznő.

Korábbi sajtóértesülések szerint Medveczky Ilona nyugdíja egészen pontosan 68 700 forint. Ez azonban csak idén árpilisig volt így, amikor ugyanis a hatóságok megtudták, hogy mennyire nehéz helyzetben van a táncművész, méltányossági alapon nyugdíjemelést kapott. Az emeléssel azonban nincs sokkal beljebb Medveczky, ugyanis mindössze kétezer forint pluszt kap havonta.

A művésznő nem szeret panaszkodni, de korábban arról is beszámolt már, hogy a közhiedelemmel ellentétben egyáltalán nem él nagylábon, igyekszik mindenen spórolni. Mindössze másfél havonta ül autóba, és mivel az ételt egy futárcégtől kapja, így a legtöbbet a kutyáira költi.

Vannak, akiknek ennél is kevesebb jut

Jelenleg az öregségi átlagnyugdíj összege 109 561 forintra tehető. De ehhez az összeghez fontos hozzátennünk, hogy a nyugdíjasoknak több mint a fele 100 ezer forintnál is kevesebből él havonta. Ráadásul 75 ezernél is többen vannak azok, akiknek havi 50 ezer forintnál is kevesebbet visz a postás.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Loading...

Mekkora nyugdíjra számíthatunk?

  • Ha minimálbérre vagyunk bejelentve:

Ez attól is függ, hogy mennyi az elismert szolgálati időnk (ennek ma az átlagos értéke nyugdíjba lépéskor megközelítőleg 38 év). Amennyiben pedig 40 évvel számolunk, akkor körülbelül 60-70 ezer forintos nyugdíjra számíthatunk.

  • Ha a keresetünk megegyezik az átlagkeresettel:

Abban az esetben, ha mindig az átlagkereset után (40 évig) fizetünk járulékot, akkor ma körülbelül 140 ezer forintos induló nyugdíjra számíthatunk.

Loading...

 

Címkék:
nyugdij, tb, medveczky,