Bizarr félreértés miatt nem kap nyugdíjat egy kaposvári férfi

Pénzcentrum2016. szeptember 5. 16:00

Lejárt a személyi igazolványa, majd egy másik névre állította ki az ideiglenes igazolványát a kormányhivatal egy 76 éves kaposvári férfinek, aki emiatt a nyugdíját sem tudta átvenni. Hiába hozta ugyanis a postás a pénzt, a nyugdíjas nem tudta igazolni magát. Mutatjuk az abszurd történet részleteit.


Kuzma József kálváriája akkor kezdődött, amikor a lejárt a személyi igazolványa. Amint ez kiderült, a férfi elment egy kormányablakba, hogy újat csináltasson. Itt az új igazolványhoz hivatalból kérték le az anyakönyvi kivonatát, amelyben egy másik név: Hazafi József szerepelt - ezért erre állították ki az ideiglenes személyit.

Nem vagyok Hazafi, Kuzma vagyok. Így van a munkakönyvemben,(.. .)mindent így fizettem

- nyilatkozta a férfi az RTL Klub híradójának.

A félreértés abból adódik, hogy a férfi édesapjának a vezetékneve Hazafi, akivel azonban a család nem tartotta a kapcsolatot, ezért viseli a kaposvári férfi édesanyja nevét, akit Kuzma Teréznek hívnak.

Józsefnek a félreértés miatt most egészségbiztosítása sincsen, de a postás a nyugdíját sem adta neki oda, mert nem tudta magát igazolni. A férfi már fogadott egy ügyvédet, aki szerint hetekbe telik mire rendeződik majd az ügy.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Hányan kapják még postán a nyugdíjat?

Még 2014-ben fordult meg a trend, vagyis azóta egyre kevesebben kapják postán a nyugdíjukat. A számok közel fele-fele arányban oszlanak meg, de így is elmondható, hogy az idősebbek egyre nyitottabbak az utalással érkezett nyugdíj felé.

Loading...

Hamarosan azonban akár az is előfordulhat, hogy az alapszámla bevezetésével, több nyugdíjas fogja bankszámlára kérni a pénzt. A következő nyugdíjra egyébként már nem kell sokáig várni, szeptember tizenkettedikén érkezhet meg a pénz a nyugdíjasokhoz.

Loading...

Címkék:
bankszámla, nyugdíjas, posta, személyi, lejárt, bizarr,