Nyugdíjáról vallott Cicciolina: ezért dolgozik még mindig a díva

Pénzcentrum2016. július 21. 17:00

Bár korábban hatalmas összeggel ment nyugdíjba, mégsem hagyja abba a munkát Staller Ilona, alias Cicciolina. Bár nem szűkölködik a magyar származású pornófilmcsillag, szeretne pénzt keresni, amíg csak teheti.

Korábbi sajtóértesülések szerint az idén 65 éves Cicciolina nyugdíja olasz parlamenti képviselőként csaknem 2 millió forint körülire tehető. A színésznő mégsem hagyja abba a munkát.

Ilona, amíg csak teheti, szeretne pénzt keresni, hogy még jobban bebiztosítsa az öregkorát és a fia jövőjét. Különböző külföldi tévécsatornák rendszeresen hívják szerepelni, és hamarosan két róla szóló dokumentumfilmet is bemutatnak.

A mostani filmjeim darabjaiért megkapom a 80 ezer eurót (~25 millió forint)

- mesélte Cicciolina a HOT magazinnak.

Nehezen szabadulunk meg a munkától

Bár vélhetően Cicciolinának jóval nagyobbak az igényei, nem ő az egyetlen magyar, aki dolgozni kényszerül a nyugdíjas éveiben is. Egy korábbi 12 országot vizsgáló jelentés szerint ugyanis a magyarok tudnak a legnehezebben megszabadulni a munkától. Magyarországon a dolgozók 45 százaléka a nyugdíjba lépéskor azonnal felhagyna a mindennapi pénzkereséssel, ennek ellenére a hazai nyugdíjasok közel kétharmada nem tudta ezt megtenni.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)


Érdekes eredmény, hogy Magyarország az egyetlen, ahol a pihenést tervező aktív lakosságnál kevesebb nyugdíjas tudta biztosítani magának a munkától mentes megélhetést. Ezt főként a pénzügyi tudatosság, és a hosszú távú megtakarítási eszközök ismeretének hiánya okozza - véli Nagy Csaba, az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár ügyvezető igazgatója.

A cég eredményei szerint a magyarok 70 százaléka esetében nem biztos, hogy az állami nyugdíj elegendő lesz a kívánt életszínvonal biztosításához nyugdíjas korban. A hazai kutatási adatok pedig szintén alátámasztják, hogy a magyarok munkával tervezik kiegészíteni az állami nyugdíjukat, a megkérdezettek fele válaszolta ezt.

Címkék:
karrier, nyugdij, megtakarítás, munka,