Nyugdíjasok tízezrei üdülhetnek kedvezményesen

Pénzcentrum2015. június 29. 10:01

Kevesebb mint 2000 nyugdíjas van, aki az Erzsébet-programban meghirdetett pályázaton nyert, de még nem élt a szállásfoglalási lehetőséggel.

Guller Zoltán, a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány elnöke a Napi Gazdaságnak elmondta: a pályázat szociális üdültetésén idén 28 ezer időskorú vehet részt, további 30 ezren pedig fürdőbelépőt kaptak, amelyet mintegy 80 fürdőhelyen használhatnak fel.

Noha a szállásfoglalások határideje elvileg már lejárt, a gyakorlatban azok a nyugdíjasok is élhetnek még ezzel a lehetőséggel, akik eddig nem tették meg­ - hangsúlyozta. Több száz nyugdíjas nehezményezte, hogy önerő befizetése ellenére sem tudtak nyári üdülésen részt venni. Az elnök közölte: a pályázati kiírás egyértelműen tartalmazza, hogy a nyertes jelentkezők bármikor igénybe vehetik a szociális üdülés adta lehetőséget, kivéve a nyarat (ekkor ugyanis a családosoknak vannak fenntartva a helyek).

Az önerő minden nyugdíjas esetében ötezer forint volt.

Azok, akik valamilyen okból mégsem akarnak vagy tudnak elutazni, és ezt telefonon vagy e-­mailben jelzik, visszakapják a pénzüket.

Címkék:
utazás, nyugdij, strand, üdülés,