Örömhír a nyugdíjasoknak: pénteken pénz áll a házhoz!

Pénzcentrum2015. április 7. 12:03

Apró öröm: áprilisban nem kell 12-éig várni arra, hogy utalják a nyugdíjakat.

Áprilisban nem a hónap 12. napján (mint általában), hanem már 10-én utalják a nyugdíjakat. Az ok egyszerű: ha hétvégére esik 12-e (mint most vasárnapra), a megelőző pénteki napon utalják.

Azok, akiknek a postás viszi szintén a következő napokban várhatják a nyugellátást - ennek pontos dátumáról egyébként tavaly ősszel egyénileg tájékoztattak mindenkit.

Loading...

Ahogy azt a fenti naptár is mutatja, idén júliusban és szeptemberben is 1-2 nappal hamarabb érkezik majd a nyugellátás. Decemberben pedig - ahogy azt már megszokhattuk - hó elején, konkrétan 2-án lehet rá számítani.

De mennyi is a nyugdíj?

A számok egyébként hatalmas különbségeket mutatnak az átlagnyugdíjakban az egyes megyék közt: 34 ezer forinttal kapnak többet a nyugdíjasok - átlagosan - Budapesten, mint Szabolcsban.

Budapesten az átlagos öregségi nyugdíj 137 124 forint havonta.

Ezzel szemben Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében mindössze 103 105 forintot kapnak átlagosan a nyugdíjasok. Hasonlóan alacsony összeget kapnak az idősek Békésben (103 867 forint) és Bács-Kiskunban (103 667).

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 


Forrás: Esri Magyarország

A fővárosi csúcsnyugdíjhoz a legközelebb a Komárom-Esztergom megyei nyugdíjasok állnak: nekik átlagosan 119 830 forintot visz a postás (vagy ennyit utalnak bankszámlájukra).

Idén januárban az átlagnyugdíj összege 117 372 forint volt, az öregségi teljes nyugdíj legkisebb összege pedig havi 28 500 forint.

Címkék:
nyugdij, nyugdíjas,