Mennyi lesz a nyugdíjad? Elmondták, hogy tudhatod meg

Pénzcentrum/InfoRádió2015. február 22. 10:02

Több mint 30 ezer ember élt a lehetőséggel és az ügyfélkapun keresztül ellenőrizte nyugdíjbefizetéseit - mondta a nemzetgazdasági miniszter.

"Bizonyos szempontból már működik az egyéni nyugdíjszámla-rendszer, tekintettel arra, hogy 2013 közepétől bárki az ügyfélkapun belépve a saját egyéni nyugdíjbefizetéseit nyomon tudja követni az állami rendszerben is" - mondta az InfoRádiónak Varga Mihály.

A nemzetgazdasági miniszter hozzátette: több mint 30 ezer ember már élt ezzel a lehetőséggel, tehát ők már megkapják azokat az információkat, amit egy egyéni számlától az ember elvár.

Én arra bíztatok mindenkit, hogy ezt ő is tegye meg, tehát aki számára fontos az, hogy tudja, hogy a munkaadója mennyit fizetett be erre a számlára és hogy az ő munkavállalói befizetése, nyugdíjbefizetése megérkezett-e, annak nyilván követnie kell azt, hogy az országos nyugdíjbiztosításhoz ezek a pénzek befolytak-e vagy sem

- fejtette ki.

A miniszter szerint ez egy fontos része a nyugdíjrendszer megújításának, de alapvetően a nyugdíjunk az mégiscsak a ledolgozott munkaidőtől és az akkor kapott jövedelemtől lesz függő. Tehát továbbra is az a cél, hogy ezek az egyéni számlás rendszerek arra legyenek majd képesek, hogy egy jó eligazítást adjanak mindenki számára annak érdekében, hogy amikor valaki készül a nyugdíjas éveire, akkor tudja, hogy nagyjából mi lesz az a nyugdíj, amit ő kapni fog majd a nyugdíjba vonulása után.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Ez a legfontosabb cél, és ezért van csak technikai eszközként szükség az egyéni számláknak a bevezetésére és kiépítésére - tette hozzá Varga Mihály.

Címkék:
nyugdij, megtakarítás, varga, nyugdíjszámla, egyéni nyugdíjszámla,