Mikor érkezik a februári nyugdíj?

Pénzcentrum2015. február 10. 15:32

Készülhetnek a nyugdíjasok: a héten pénz áll a házhoz.

Február 12-én, csütörtökön érkezik az e havi nyugdíj azoknak, akiknek a bankszámlájukra utalják. Azok, akiknek a postás viszi szintén a következő napokban várhatják a nyugellátást - ennek pontos dátumáról egyébként tavaly ősszel egyénileg tájékoztattak mindenkit.

Táblázatunkban mutatjuk, mikor utalják a nyugdjakat 2015-ben:

Loading...

Sokan halott rokonuk nyugdíját is felveszik

Elképesztő összegre rúg éves szinten a Nyugdíjfolyósító Igazgatóságnál a jogalap nélküli kifizetések összege - tudta meg a Pénzcentrum. A statisztikák szerint 2014-ben több mint 2,2 milliárd forintot fizettek ki ilyen címen, melynek 58 százalékáért a jogosult elhalálozását követően egy harmadik személy részére történő jogalap nélküli kifizetések felelnek.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Tehát tavaly közel 1,3 milliárd forintnyi nyugdíjat utaltak el azért, mert - többnyire a közeli hozzátartozók - nem jelentették időben az elhalálozást. Ez, a ~115 ezer forintos átlagnyugdíjjal számolva több mint 11 ezer fő egy havi juttatását jelenti.

Bővebben a témáról: KATTINTS!

Címkék:
nyugdij, nyugdíjas,