Hogyan tegyek félre a nyugdíjamra? Mi lehet a jó megoldás?

Pénzcentrum2015. január 25. 10:02

A legtöbb ember számára nem kérdés, hogy szüksége van nyugdíj-előtakarékosságra. Az persze már nem ilyen egyértelmű, hogy mi erre a legjobb megoldás, sokan nem tudják, milyen lehetőségeik vannak. A Pénzcentrum és az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár közös klubrendezvényein. ezeket a kérdéseket járjuk körül.

Magyarországon az emberek 18 százaléka gondolja csak azt, hogy az állami nyugdíj elegendő lesz ahhoz, hogy tisztességesen megéljenek belőle, pedig a kétharmad szerint az állam feladata, hogy gondoskodjon az idősekről - derül ki a legfrissebb OTP Öngondoskodási Index kutatásból.

Míg a megkérdezettek több mint 70 százaléka érzi, hogy kellene valamit tennie, csak 32 százalék rendelkezik öregkorára megtakarítással, vagy tervez a közeljövőre ilyen jellegű befektetést. A legtöbben inkább a munkás éveket kívánják kitolni (56%), illetve a nyugdíj mellett vállalnának munkát (66%) a tisztességes megélhetéshez.

Hazánkban három különböző nyugdíjcélú megtakarítást is támogat az állam, mind a három esetében 20 százalékos személyi jövedelemadó jóváírásban részesülhetünk befizetéseink után. Emellett természetesen a megtakarítás maga is termel hozamokat, ami befizetések nélkül is hozzáadódik a megtakarításainkhoz. Természetesen mind a három konstrukciónak vannak előnyei és hátrányai, és az is eltérő, kinek melyik lehet a legjobb nyugdíjcélú megtakarítás.

Ez a három az

Önkéntes Nyugdíjpénztár (ÖNYP),

a Nyugdíj-előtakarékossági Számla (NYESZ),

és a Nyugdíjbiztosítás.

Tudj meg többet a nyugdíjadról!

Mit kell tenni azért, hogy a nyugdíjas évek alatt se kelljen aggódni a megélhetés miatt? Az öngondoskodásban gondolkodók milyen lehetőségek közül választhatnak? Mik az alapvető különbségek a nyugdíjcélú megtakarítási formák között? Mi zajlik most a nyugdíjpénztári szektorban? A Pénzcentrum és az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár közös klubrendezvényén ezeket a kérdéseket járjuk körül.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Lesz nyugdíjad! Pénzcentrum - OTP Nyugdíj Klub

Tervezett témáink:

  • Tényleg ennyire ijesztő a helyzet? Mennyire fenntartható az állami nyugdíjrendszer?
  • Mi vár ránk 20, 30, vagy akár 40 év múlva? Demográfiai trendek, adatok
  • Mit kell tenni, hogy legyen nyugdíjam? Miért fontos az öngondoskodás?
  • Milyen nyugdíjcélú megtakarítások közül lehet ma Magyarországon választani?
  • Hol helyezkednek el ezen belül az önkéntes nyugdíjpénztárak?
  • Mikor, mennyit érdemes megtakarítani?

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Helyszínek és időpontok:


Pécs: 2015.01.26.

Szeged: 2015.01.27.

Miskolc: 2015.01.29.

Győr: 2015.02.02.


IDE KATTINTVA jelentkezhetsz.

Nem tudsz részt venni a rendezvényeken, de van kérdésed a nyugdíjaddal kapcsolatban? Írj nekünk apenzcentrum@penzcentrum.hucímre - a kérdéseket az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár szakértői válaszolják meg.

 

Címkék:
nyugdij,