Nem csoda, hogy hosszú sorokban állnak a nyugdíjasok Budapesten

Pénzcentrum2015. január 13. 18:02

Órákig állnak sorban a nyugdíjasok Budapesten az Erzsébet-program Ügyfélszolgálati Irodája előtt.

30 százalékkal megnövelte a nyugdíjasoknak járó kedvezményes fürdőbelépők keretösszegét a kormány. Ennek ellenére most sem kizárt, hogy - a tavalyi évhez hasonlóan - idő előtt le kell zárni a pályázatot, hiszen

72 óra leforgása alatt 10 ezer pályázat érkezett

a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítványhoz - értesült az Origo.

Már hétfő reggel hosszú sorokban álltak a kedvezményes üdülésre, esetleg fürdőbelépésre vágyó nyugdíjasok a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány irodája előtt. A Podmaniczky utcai ügyfélszolgálaton azoknak segítenek, akik internet vagy tapasztalat hiányában nem tudják kitölteni a pályázathoz szükséges nyomtatványokat. Márpedig erre sokaknak szüksége van, hiszen a legegyszerűbb jelentkezéshez is három kitöltött papírt kell elküldeni számítógépen keresztül.

A kormány készült az újabb rohamra, ezért is emelték meg a keretösszeget. Az alapítvány hangsúlyozta, hogy a fürdőbelépők keretösszegét idén 30 százalékkal emelte, ezáltal a benne résztvevők száma is nő.

A programról itt olvashatsz bővebben: KATTINTS!

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A résztvevő fürdők listáját IDE KATTINTVA lehet megtalálni.

Címkék:
nyugdíjas, fürdő, erzsébet-program,