Továbbra is a magánnyugdíjpénztár a legolcsóbb megtakarítás

Világgazdaság2015. január 5. 09:01

Minden magánnyugdíjpénztárnál döntöttek a küldöttek az idei kötelező tagdíj mértékéről az év utolsó napjaiban - írja a Világgazdaság.

A Szövetség már december első felében, még a pénztárakat végelszámolással fenyegető törvény kihirdetése előtt megtartotta a közgyűlését, ahol 400 forintos kötelező havi tagdíjat írtak elő, emellett évente 5 ezer forintos adományt várnak a tagoktól.

A piacvezető Horizont Magánnyugdíjpénztár is megtartotta a közgyűlését december 30-án, ők azonban eddig nem közölték, milyen összegű tagdíjat és támogatást írtak elő.

A legalacsonyabb tagdíjjal a Budapest tagjai számolhatnak, nekik évente 2400 forintot kell befizetniük, ami havi kétszáz forintnak felel meg.

Az MKB-nál korábban is volt kötelező tagdíj, ami havi ezer forintra rúgott. A pénztár közgyűlése továbbra is ennyit vár a tagoktól, adományok befizetése mellett. 

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

 

Címkék:
nyugdij, magánnyugdíjpénztár, nyugdíjpénztár,