Jövő év októberében kell bezárni a magánnyugdíjpénztárakat

Pénzcentrum/Index.hu2014. december 11. 18:59

Jövő év októberében húzhatják le végleg a rolót azok a magánnyugdíjpénztárak, ahol a pénztártagok nem kezdik el fizetni a tagdíjat. Jelenleg a törvényben előirányzott 70 százalékos tagdíjfizetési aránynak egyetlen pénztár sem felel meg.

2015. októberében búcsúzhatunk el a magánnyugdíjpénztáraktól, ha a tagok az azelőtti hat hónapban nem aktivizálják magukat, és kezdenek el tagdíjat fizetni. Erről szól a törvényalkotási bizottság javaslata, amellyel a költségvetést megalapozó törvényt egészítenék ki. A módosító javaslatban kimondják, hogy a pénztár jogutód nélküli végelszámolására vonatkozó hat hónapos szabályt először 2015. szeptember harmincadika után kell alkalmazni - írja az Index.

Mint ismert, be kell zárni azt a pénztárat, ahol a vizsgálat előtti hat hónapból volt legalább két olyan, amikor a tagok kevesebb mint 70 százaléka fizetett tagdíjat. A bizottság friss javaslata most megerősíti azt a korábbi hírt, miszerint ezt a szabály nem visszamenőleges hatállyal vezetik be januártól, hanem hagynak időt a pénztáraknak a felkészülésre.

 

Címkék:
nyugdij, magánnyugdíjpénztár,