Egy idős nyugdíjas nevében vett fel hitelt a magyar nő

Pénzcentrum2014. június 4. 16:58

Csalás vétségének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Várpalotai Rendőrkapitányságon egy balatonakali férfi feljelentése alapján - tudtuk meg a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságtól.

Az idős urat 2014. március 25-én telefonon felhívta egy hitelügyintézet munatársa és kérdőre vonta, amiért nem törlesztette a 2013. december 23-án igényelt többszázezer fontintos árúhitelt. A férfi a telefonbeszélgetés során szerzett tudomást arról, hogy a nevében hitelt vettek fel. Mivel volt egy sejtése, arról hogy ki állhatott a csalás hátterében, felkereste a a Várpalota környéki kis faluban élő rokonát, akit kérdőre is vont.

A nő töredelmesen beismerte, hogy szerette volna meglepni a családját karácsonyi ajándékokkal, így arra gondolt, hogy hitelre vásárolja meg azokat. Mivel egy korábbi közös ügyletből adódóan a hölgynek rendelkezésére álltak a nyugdíjas rokona iratairól készített másolati példányok, ezeket használta fel a hitelügyintézésnél.

A 39 éves nő ellen a nyomozást befejezték, és az eljárás során keletkezett iratokat a Várpalotai Rendőrkapitányság a napokban vádemelési javaslattal a Veszprémi Járási Ügyészségnek megküldte.

Címkék:
hitel, rendőrség, bűnöző, aruhitel, veszprém megyei rendőr-főkapitányság,