Nem csak őrült kockázatokkal lehet nagy pénzt keresni: jól járt az a magyar is, aki ide tette a pénzét

Pénzcentrum2024. április 10. 17:31

A konzervatív befektetési politikának és az árfolyam stabil alakulásának köszönhetően a legnagyobb hazai ingatlanalappá nőtte ki magát az idén húszéves Erste Nyíltvégű Ingatlan Befektetési Alap – olvasható az Erste közleményében. A hazai ingatlanalapok közül elsőként ESG minősítést szerző alap nettó eszközértéke az indulás óta csaknem a hétszázszorosára nőtt.

Az Erste Nyíltvégű Ingatlan Befektetési Alap 2004. március 30-án indult 1 milliárd forint nettó eszközértékkel, és gyorsan az egyik legnépszerűbb termék lett az Erste hálózatában: 2006-ban az eszközérték már átlépte a 100 milliárd forintot.

Az alap árfolyama a 2008-2009-es válság alatt is stabilan alakult a konzervatív befektetési politikának, a magas likvid állománynak és a portfólióban lévő, kiváló minőségű ingatlanoknak köszönhetően, így népszerűsége a válságot követően is töretlen maradt. A legfrissebb adatok szerint az ingatlanalap nettó eszközértéke mostanra meghaladja a 674 milliárd forintot.

Címkék:
befektetés, ingatlan, megtakarítás, erste, termék, nettó, erste bank, alap, erste ingatlan alap, erste bank magyarország,