Ezermilliárdos bukóban Elon Musk: most Jeff Bezos a világ leggazdagabb embere, ekkora vagyonon ül

Pénzcentrum2024. március 5. 08:44

Jeff Bezos ismét a világ leggazdagabb embere lett, megelőzve Elon Muskot a Bloomberg Billionaires Index friss adatai szerint, melyek alapján Bezos nettó vagyona 200 milliárd, a Tesla-vezéré pedig 198 milliárd dollár - írta a CNN. .

Jeff Bezos, az Amazon alapítója ismét a világ leggazdagabb embere lett, megelőzve ezzel Elon Muskot, a Bloomberg Billionaires Index friss adatai szerint. Bezos nettó vagyona elérte a 200 milliárd dollárt (mostani árfolyamon majdnem 72,8 ezer milliárd forint), míg Musk vagyona 198 milliárd dollárt (71,1 ezer milliárd forint) tesz ki. Az elmúlt év során Tesla-vezér vagyonából 31 milliárd dollár (11,3 ezer milliárd forint) tűnt el, ezzel szemben Bezos 23 milliárd dolláros (8,4 ezer milliárd forint) nyereségével.

Musk nagy bukásának egyik oka, hogy a Tesla részvényei jelentős, több mint 7%-os esést szenvedtek el hétfőn. A Tesla-vezér még májusban vette vissza a leggazdagabb ember címet Bernard Arnault-tól, az LVMH vezérigazgatójától. Arnault vállalata, amely luxusmárkák, mint például Louis Vuitton, Dior és Celine tulajdonosa, részvényeinek értékének növekedése révén került az élre.

A CNN emlékezet, hogy a világ leggazdagabb embereinek listája rendszeresen változik a piaci teljesítmények függvényében. Musk és Arnault továbbra is jelentős vagyonnal rendelkezik; az Oxfam éves jelentése szerint a világ öt leggazdagabb emberének nettó vagyona 2020 óta összesen 869 milliárd dollárra (majdnem 317 ezer milliárd forint) nőtt, ami 4 év alatt 114%-os emelkedést jelent az infláció figyelembevételével.

Címlapkép: Tolga Akmen, MTI/MTVA

Címkék:
megtakarítás, milliárdos, amazon, tesla, leggazdagabb, vagyon, jeff bezos, elon musk, leggazdagabb ember,