Olyat művelt a Bitcoin árfolyam, amit évek óta nem láttunk: megéri még venni vagy inkább szálljunk ki?

Pénzcentrum2024. február 28. 12:45

Őrült, két napos rali után a Bitcoin kétéves csúcsra emelkedett. Az emelkedés hátterében leginkább nagybefektetők bevásárlásai állnak, de hatott a trendre az is, hogy az USA-ban januárban jóváhagyták a Bitcoin ETF-eket - írta a Reuters.

A Bitcoin árfolyama kedden elérte a kétéves csúcsot, ami az idei év legnagyobb kétnapos emelkedését jelentette. Ezt a növekedést leginkább a nagybefektetők aktivitása és a MicroStrategy szoftvercég által vásárolt mintegy 3000 Bitcoin híre ösztönözte. Az Ether, egy másik népszerű kriptovaluta, szintén jelentős növekedést mutatott, átlépve a 3200 dolláros határt, ami 2022 óta nem történt meg.

Az amerikai piacon a tőzsdén kereskedett Bitcoin alapok (ETF) jóváhagyása tovább erősítette a kriptovaluták iránti bizalmat. Ennek köszönhetően hétfőn több Bitcoin ETF is jelentős kereskedelmi volumennövekedést mutatott, ellentétben az általános piaci hangulattal.

A Bitcoin árfolyama legutóbb 4,7%-os emelkedéssel, 57 232 dolláron állt, míg az ether még magasabbra, 3290 dollárra emelkedett. A piacvezetők szerint az amerikai spot ETF-ek iránti kereslet rendkívül erős.

A Bitcoin februárban eddig 32%-ot erősödött, részben az úgynevezett "felezési esemény" várakozásainak köszönhetően. A folyamat célja a Bitcoin kibocsátásának lassítása azáltal, hogy csökkentik a bányászoknak járó jutalmat.

A Reddit közösségi média platform bejelentette, hogy felesleges készpénztartalékának egy részét Bitcoinba és más digitális eszközökbe fektette be. Az ether ebben a hónapban még gyorsabban emelkedett, közelítve a 41%-os nyereséget.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A piaci elemzők szerint nőtt az érdeklődés az Ether spot ETF-ek iránt is. Nick Crawley szerint ez jelzi a kriptopiac további érését és az ethereum fontosságát, ugyanakkor a szabályozási szakértők óvatosságra intenek az ether ETF-ekkel kapcsolatos várakozásokkal szemben. Megjegyzik, hogy bár a Bitcoin ETF-ek jóváhagyása pozitív jel lehet, ez nem garantálja más digitális termékek hasonló fogadtatását.

Kedden több kriptotőzsdei részvény is élvezte az árfolyam-emelkedést. A Coinbase részvényei 5,8%-kal nőttek, míg a Marathon Digital és Riot Platforms bányászcégek részvényei is emelkedtek. A Grayscale Bitcoin Trust nevű legnagyobb bitcoin ETF utolsó jegyzésekor 4,4%-os növekedést mutatott.

Címkék:
gazdaság, bitcoin, kriptopénz, kriptovaluta, kriptodeviza, kriptovaluta kereskedés, kriptovaluták árfolyama, ethereum, bitcoin hírek, kriptovaluta árfolyamok, kriptotőzsde, kripto,