Elárulta a gazdagság titkát a pénzügyi guru: mindössze ennyi kell a valódi jóléthez

Pénzcentrum2024. február 21. 20:16

Bár újévkor rendszerint sokan megfogadják, hogy tudatosabbak lesznek a pénzügyeik terén, sokan mostanra már csak egy hosszú teendőlistával rendelkeznek ezen a téren, amihez nem nagyon tudnak hozzáfogni. Pedig a feladat nem annyira bonyolult, csupán meg kell tanulni ügyesebben gazdálkodni azzal, ami a rendlkezésükre áll - hívta fel a figyelmet a CNN.

A 2024-re vonatkozó pénzügyi fogadalmak mostanra sokaknál csak az elmaradt teendők hosszú listáját jelentik, amelyek végrehajtása igazi kihívást jelent. Ashley Agnew, az amerikai Pénzügyi Terápiás Egyesület elnöke, valamint a Centerpoint Advisors kapcsolatfejlesztési igazgatója szerint ez nem meglepő, hiszen a pénzügyeink kezelése során gyakran előfordul, hogy bár tudjuk, mit kellene tennünk, mégis nehezen vesszük rá magunkat a cselekvésre.

Éppen ezért érdemes egyetlen, a pénzügyeinkre vonatkozó fogadalmat tenni újévkor: hogy meghatározzuk, hogy mit is jelent számunkra a pénzügyi jólét. Ami magában foglalhatja a borúsabb napokra szánt megtakarítások fontosságának felismerését,

ami segíthet enyhíteni a veszélyhelyzetekből (például a munkahelyünk elvesztése) fakadó bizonytalanságokat.

Agnew ehhez azt javasolja, hogy mindenki mérje fel a saját havi és éves kiadásait, amit vessen össze a tényleges kiadásaival. Azaz mindenki ismerje meg, hogy valójában mire megy el a pénze.

Meghaan Lurtz, a Shaping Wealth tanulási és fejlesztési szakértője ezzel szemben azt hangsúlyozta, hogy sokaknál nem a pénzhiány a probléma, hanem az, hogy nem használják elég jól a rendelkezésükre álló pénzügyi forrásokat.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Összességében a szakemberek végül felhívták a figyelmet arra, hogy érdemes olyan könyveket olvasni, amelyek segíthetnek új perspektívából rálátni a pénzre és annak életünkben betöltött szerepére. A cél ugyanis az, hogy megértsük: a pénz csupán egy eszköz az általunk kívánt élet megvalósításához.

Címkék:
megtakarítás, pénzügyek, pénzügyi kultúra, tervezés, takarékosság, pénzügyi tudatosság,