Így változik a készpénzbefizetés díja az OTP Banknál februártól

Pénzcentrum2024. január 13. 21:20

A Pénzcentrum információi szerint februártól változnak az OTP Banknál a készpénzbefizetés kondíciói. A változásokkal kapcsolatban megkerestük a pénzintézetet, akik elmondták, hogy a változás csak a nem saját számlára kezdeményezett fióki készpénzes befizetési tranzakciókat érinti. További részletek cikkünkben.

A Pénzcentrum értesülései szerint februártól változik a készpénzbefizetés díja az OTP Banknál: akciós díj esetén 0,5 százalék, normál díj esetében pedig 0,6 százalék lesz a tranzakció költsége. Az üggyel kapcsolatos kérdéseinkkel megkerestük a bankot, válaszukat az alábbiakban változtatás nélkül közöljük.

"A változás csak a nem saját számlára kezdeményezett fióki készpénzes befizetési tranzakciókra vonatkozik. Ezek esetén 2024. február 1-től befizetési díjat alkalmazunk. Ezzel a nagy társadalmi költségű készpénzhasználat visszaszorítását gyorsítjuk, és tovább rövidítjük a várakozási időket, illetve javítjuk ügyfeleink kiszolgálásának minőségét, hiszen – várhatóan – csökkenni fog fiókjainkban az a forgalom, amelyet kényelmes, alternatív csatornákon is kezdeményezhetnek mind az OTP-s, mind a számlájukat más banknál vezető ügyfelek.

A Készpénzbefizetési díj a február 1-től érvényes Akciós díjjal 0,5 százalék (minimum 1 000 forint / maximum 30 000 forint), a normál díj 0,6 százalék (minimum 1 500 forint / maximum 60 000 forint).

A bejelentett változások az OTP Bank ügyfeleit korlátozottan érintik, mivel minden pénzügyi tranzakciós céljukat a továbbiakban is el tudják érni a számukra kínált, kedvező díjszabású vagy díjmentes megoldásokkal. 

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az OTP Bankos ügyfelek által kezdeményezett, saját számlájukra történő befizetés továbbra is ingyenes, és jelentős számú kedvezmény érhető el az átutalásoknál is. Az ügyfelek például a 20 000 forint alatti elektronikus átutalásokra vonatkozó kedvezményt a jelenlegi, már több mint 1 éve tartó akcióban díjmentesen tudják használni (havonta összesen 500 000 forintig).

A nem saját számlára történő készpénzbefizetési tranzakciók továbbra is ingyenesek lesznek az OTP Bank 425 darabos befizetős ATM hálózatán, amely folyamatosan bővül, jelenleg már minden OTP bankfiók mellett megtalálható, így ügyfeleink bankfióki várakozás nélkül, fióki nyitvatartási időn túl is, gyorsan és biztonságosan intézhetik készpénzbefizetéseiket."

Címkék:
készpénz, bank, forint, otp, bankolás, díj, otp bank, ügyfelek,