Újabb magánnyugdíjpénztár tűnhet el Magyarországon: megjött a bejelentés, mutatjuk a részleteket

Pénzcentrum2023. december 20. 17:58

Egy küldöttközgyűlési döntés értelmében a korábban MKB Magánnyugdíjpénztárként ismert, ám ma MHB Gondoskodás Nyugdíjpénztár néven működő szervezet magán ága beolvad a Budapest Magánnyugdíjpénztárba. A döntés egyelőre nem végleges.

Az MBH Gondoskodás Nyugdíjpénztár küldöttközgyűlése döntésének értelmében a korábban MKB Magánnyugdíjpénztár néven működő, ma MHB Gondoskodás Nyugdíjpénztár magán ága beolvad a Budapest Magánnyugdíjpénztárba - adta hírül az azenpenzem.hu.

A pénzügyi portál felidézte: a korábbi MKB Nyugdíjpénztár 2023. május 1-jétől viseli az MBH Gondoskodás Nyugdíjpénztár nevet, amikor az MKB és a Takarékbank fúziójával létrejött az új gigabank, az MBH. Az ugyancsak az MBH-val stratégiai partnereként együttműködésben álló Budapest Magánnyugdíjpénztár (a Budapest Bank még korábban az MKB-val olvadt össze) közgyűlése előző napi döntésével szintén támogatta a befogadást. 

Ezek a döntések azonban még jelentik a tényleges egyesülést, a beolvadás kérdésében várhatóan csak 2024 márciusában születik meg a végső döntés. Az átalakulás nem érinti sem a beolvadó, sem a befogadó magánnyugdíjpénztári tagok megtakarításait, a változással semmilyen plusz fizetési kötelezettségük nem keletkezik és adminisztrációs teendőjük sincs.

A tervezett beolvadást követően az MBH magánnyugdíjpénztári tagok egyéni számláját is a Budapest Magánnyugdíjpénztár vezeti tovább. A változás az MBH Gondoskodás Nyugdíjpénztár önkéntes ágát és tagságát nem érinti – írja a portál.

Felmérést készít a Pénzcentrum!

Címkék:
megtakarítás, mkb, magánnyugdíjpénztár, nyugdíjpénztár, döntés, mbh,