Milliókat érhetnek most az ilyen festmények: még az idén gazdát cserélhetnek

Pénzcentrum2023. december 8. 20:01

Reigl Judit, Keserü Ilona, Fajó János, Rozsda Endre és más alkotók kiemelkedő műveit vonultatja fel a Virág Judit Galéria a 13. Háború utáni és kortárs művek aukciója december 19-én. Az ünnepi aukciós anyag egyik legjobban várt tétele Reigl Judit Tömbírás című sorozatának 1959-ben készült darabja - közölte a galéria.

A kortárs festészet legjavát hozza el a Virág Judit Galéria december 19-i aukciója a Kongresszusi Központban. Reigl Judit egyik legerőteljesebb festménye, a Tömbírás sorozat darabja vörös és fekete pászmákból áll össze. A festmény kikiáltási ára 26 millió forint.

Reigl Judit élete nagy részét Franciaországban töltötte. Az alig három éve elhunyt magyar származású művészt a nemzetközi szürrealizmus és akciófestészet élvonalába sorolják. Reigl munkái megtalálhatók a világ legfontosabb kortárs köz- és magángyűjteményeiben. Ezekben a pillanatokban is zajlik Reigl Judit centenáriumi kiállítása a Műcsarnokban, és a világ számos pontján ünneplik a magyar művésznő születésének 100. évfordulóját. Ritka pillanat, ha eladóvá válik egy Reigl-mű, ezért a különlegesen erős, múzeumi szintű olaj alkotás felbukkanása nemzetközi érdeklődést váltott ki a gyűjtők körében.

Keserü Ilona napjaink képzőművészeti szupersztárja. Utókép 5. (Háromszoros nap) című alkotása a keleti és ősi kultúrákban, vallásokban megjelenő napértelmezésekre is reflektál. Kikiáltási ára 12 millió forint.

Fajó János 1973-ból származó Piskóták III. című műve 7,5 millió forinttól várja a liciteket, a festmény becsült értéke 13-17 millió forint. Fajó jellegzetes piskóta motívumai 1971-től jelennek meg az életműben. A most aukcióra kerülő kép vörös, kék, sárga és rózsaszín piskótákat ábrázol, és tematikus sorozatának egyik kiemelkedő darabja.

Rozsda Endre Cache-cache című, 1976-ban festett alkotása 10 millió forintos kikiáltási árral jelentkezik az aukción. Rozsda egy álomszerű, „idő nélküli térbe” invitálja a nézőt, a sűrű színkavalkádban kibontakozik egy arc nélküli alak sziluettje.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az aukció tételei között megtalálhatóak többek között még Bak Imre, Nádler István és El Kazovszkij remekművei is.

Az árverést megelőző két hétben a nagyközönség egy kivételesen erős kiállítást tekinthet meg ingyenesen a Virág Judit Galériában. A fent említett kortárs műveken túl a galéria klasszikus aukciójának sztárjait is láthatja a publikum. Tihanyi Lajos elveszettnek hitt műve, Gulácsy Lajos Régi instrumentumon játszó hölgye és a legmagasabb kikiáltási árról induló, világrekorder Zsolnay-váza is limitált ideig, egy helyen megtekinthető, a Falk Miksa utca utca 30. szám alatt.

Címlapkép: Virág Judit Galéria

Címkék:
befektetés, megtakarítás, árverés, aukció, magyar, festmény, művészet, művész, képzőművészet, galéria,