Így kaphatnak most az élelmesek ügyvédi segítséget ingyen: ezzel rengeteget spórolhatnak

24.hu2023. október 21. 15:02

Ismét úgynevezett Pro Bono Napot tart a Budapesti Ügyvédi Kamara, melynek keretében több, mint száz ügyvéd áll rendelkezésre egy egész napon keresztül, hogy segítsen minden rászorulónak, akinek nem lenne lehetősége jogi tanácsot kérni - írja a 24.hu. Ez azt jelenti, hogy bárki ingyenesen kaphat jogi tanácsot, akinek szüksége van rá. Lehet ez egy függőben lévő peres ügy tovább lendítése, vagy kisebb jogvita a szomszéddal, de kérhetünk segítséget egy számunkra megfejthetetlen határozat szakszerű értelmezéséhez, vagy éppen egy hivatalos beadvány pontos megfogalmazásához is – közölta a kamara.

Fontos, hogy az ingyenes konzultációs nap 2023. október 25-én lesz 8 órától 17 óráig, személyesen a Budapesti Ügyvédi Kamara épületében (1055 Budapest, Szalay utca 7.), de online / telefonos konzultációra is van lehetőség. Viszont a jogi tanácsadás igénybevétele regisztrációhoz kötött, ezt néhány adat megadásával lehet megtenni a https://probono.bpugyvedikamara.hu/ linken.

A Budapesti Ügyvédi Kamara elnöke Tóth M. Gábor elmondta, hogy céljuk, hogy segítsék a jogkeresőket kérdéseik tudatos, értő megfogalmazásában, hogy arra megfelelő válaszokat kapjanak, és ne későn szembesüljenek azzal, hogy megtörtént a baj. "Kollégáimmal pedig azt valljuk, hogy a jogi képviselet mindenkit megillet" - mondta.

Címkék:
Budapest, kamara, megtakarítás, ügyvéd, ingyen, jogász, jogi tanácsadás,