Menekülnek a befektetők a magyar tőzsdéről: halálugrást mutatott be az OTP

Portfolio2023. március 13. 14:57

Annak ellenére, hogy Amerikában óriási volt a felfordulás a tőzsdén, a magyar papírok egészen jól tartották magukat ma délelőtt. Délutánra viszont a befektetők elengedték az OTP-t és a Molt, mindkét papír árfolyama beszakadt- írja a Portfolio. Eközben az amerikai tőzsdék is kinyitottak, ahol szintén esés látszik.

Az SVB bedőlése után rendkívül gyorsan kezdtek változni az események a hétvégén - írja a lap. Míg pénteken a tőzsdék jelentős mínuszban zártak egy esetleges bankválságtól való félelem miatt, addig az amerikai határidős indexek még komoly emelkedés vetítettek előre a mai napra, miután a kamatemelési várakozások jelentősen lecsökkentek (részben az SVB, részben a Goldman Sachs miatt, amely a hétvégén bemondta, hogy a jegybank egyáltalán nem fog emelni a következő alkalommal). Eközben az SVB után az amerikai szabályozó hatóságok vasárnap bezárták a New York-i székhelyű Signature Bankot, a kriptoipar egyik nagy hitelezőjét, hogy megakadályozzák a bankválság terjedését. Az események gyors változásával együtt a tőzsdéket is rángatják: korábban még úgy tűnt, hogy enyhülhet ma a tőzsdére nehezedő nyomás, de végül Európában nagyon csúnya esés alakult ki, főleg a bankpapírokat ütik a befektetők.

A lap szerint gyorsul az esés a magyar tőzsdén, szinte mindent adnak a befektetők, az OTP pillanatok alatt már 10 százalékos esésnél járt fél 3-kor. 

Címkék:
befektetés, megtakarítás, otp, mol, tőzsde, részvény, befektetők,