Érik a totális összeomlás a kriptopiacon: Nem szabad behódolni, hamar kidurranhat a Bitcoin-lufi

Pénzcentrum2022. október 16. 12:59

A kriptovaluták a jelenlegi gazdasági körülmények, és tőzsdei mozgások közepette egyre megosztóbb fizetési, befektetési eszközökké válnak. Akik eddig sem hittek túlzottan a kriptopiacban most igazolva érzik magukat, látva például a Bitcoin, az Ethereum vagy sok más altcoin árfolyamának zuhanását. Akik viszont továbbra is úgy gondolják, hogy a decentralizált fizetőeszközöké a jövő, azok kitartanak és azt mondják, a kriptovaluták a részvénypiaccal együtt mozogva zuhannak, ez pedig a kripto népszerűségét mutatja, mivel a részvényekhez hasonlóan ezek is igazi mainstream eszközökké váltak, és a főbb részvényindexekkel együtt majd a kripto árfolyamok is újra emelkedni fognak. A CashTag, a Pénzcentrum videosorozatának legújabb részében Györfi András, a Kripto Akadémia alapítója, és Yanis Varoufakis, Görögország volt pénzügyminisztere, anti-Bitcoin közgazdász mondják el, hogyan látják a kriptopiac jövőjét.

Igazi vérfürdő, amit az elmúlt egy évben láthattunk kriptopiacon, a legnagyobb piaci szereplő, azaz a Bitcoin árfolyama az elmúlt egy évben 55 000 dollár környékéről 19 000 dollárig zuhant, és hasonló a helyzet a többi kriptovalutánál is. Persze a háború hatásai, a piacon jelenlévő bizonytalanság, az energia- és élelmiszerárdrágulás, és a világszerte megugró infláció nem csak a kriptovalutákat, hanem a részvényeket is megviseli, elég az S&P 500 amerikai részvényindexre nézni, ahol 2022 januárjában még 4800 körül járt az árfolyam, és innen csökkent 3600-ig.

A Bitcoin esetében például, ha a mostani 18-19 ezerről lemegyünk akár 10 ezerre is, akkor annak aki ezt el tudja viselni a következő 1-3 év során, ez nem jelent majd nagy problémát, hiszen jó okkal feltételezzük, hogy a következő ciklus majd egy újabb magasságba repíti. Mehet még lejjebb a kriptopiac, ettől függetlenül ez a mostani egy jó beszálló hosszútávon” - mondta Györfy András, a Kripto Akadémia alapítója.

Ezzel a véleménnyel sokan nem értenek egyet, és vannak, akik az egész jelenséget egyfajta lufinak, mesterségesen gerjesztett dolognak tartják, amivel megvezetik az embereket. A 2022-es BrainBar-on a  CashTagnek interjútt adott Yanis Varoufakis, volt görög pénzügyminiszter, akit anti-Bitcoin közgazdászként is szoktak emlegetni. Mint kiderült, a blokklánc technológiák sok előnyét ő is elismeri, de a decentralizált fizetőeszközökről nincs túl jó véleménnyel.

Veszélyes fantázia, illúzió, hogy helyettesíteni lehet a valutákat, az elhelyezett pénzt, a forgalomban lévő pénzt kriptovalutákkal. A kripto inkább másfajta problémákra lehet válasz, de nem ez a pénz civilizálásának és demokratizálásának eszköze, és nem pénzkereseti mód. Előnyünkre kell fordítani, de nem szabad neki behódolni

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

- fogalmazott Yanis Varoufakis.

Hogy pontosan mi Yanis Varoufakis problémája a kriptovalutákkal, és hogy mit üzen azoknak, akik már fektettek kriptovalutába, vagy éppen tervezik, kiderül a CashTag legújabb videojából:

Címkék:
pénzügyek, tőzsde, bitcoin, kriptopénz, kriptovaluta, kriptodeviza, kriptovaluta kereskedés, kriptovaluták árfolyama, ethereum, bitcoin adózás, bitcoin hírek, kriptovaluta árfolyamok, kriptotőzsde, cashtag, kripto,