Hivatalos! 3000 forintos érmét vezetnek be Magyarországon: így néz majd ki

Pénzcentrum2022. augusztus 5. 19:02

"Szent István-terem" megnevezéssel 3000 forint névértékű színesfém emlékérmét bocsát ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a „Nemzeti Hauszmann Program” keretében. Az emlékérmével egy új sorozatot indít a jegybank.

Augusztus 19-én, a „Nemzeti Hauszmann Program” keretében új emlékérmét bocsát ki az MNB. Az Endrődy Zoltán tervezte, 37.18 mm-es, hatszögletű érmét a Budavári Palotában található Szent István-terem ihlette.

A 20 gramm tömegű, nordic gold emlékérem gazdagon díszített, előlapján Szent István király, hátlapján pedig az apostoli-, avagy kettős kereszt is helyet kapott. Az érmén természetesen a kötelező elmek is megtalálhatók: előlapján nagy, nyomtatott betűkkel "Szent István-terem", míg hátlapján, szintén nyomtatott nagybetűkkel a "Magyarország" felirat, a "BP" verdejel, a "2022"-es verési évszám, és a névérték, azaz a "3000 Forint" olvasható.

Az emlékérmék ezúttal is korlátozott példányszámban jelennek meg: maximum 20 ezer veret készíthető belőlük. Mint azt a hivatalos, nemzeti emlékérme-kibocsátásoknál megszokhattuk, a színesfém "Szent István-terem" is, a rendelkezésre álló készlet függvényében, a kibocsátást követő egy évig névértéken vásárolható majd meg az érméket gyártó és forgalmazó Magyar Pénzverő Zrt. érmeboltjában és webáruházában.

Képek: Magyar Pénzverő Zrt.

Címkék:
mnb, forint, érme, színesfém, emlékérme, forintérme, érmekiadás, érmekibocsátás, emlék-érme,