Ismét üzent az OBA: hétvégén a pénzükhöz juthatnak ezek a Sberbank károsultak

Pénzcentrum2022. március 10. 19:36

Megkezdődik a postai kifizetés a végelszámolás alatt álló Sberbank ügyfeleinek kártalanítására március 11-én, országszerte több mint 2000 településen 41 292 betétesnek 11,472 milliárd forintot fizetnek ki  - közölte az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) csütörtök este a Pénzcentrummal.

A mostani tájékoztatás szerint a maximum 200 000 forintos összegre jogosult több mint 29 ezer betétes a kézbesítőtől veheti át a kártalanítási összeget. A 200 000 forint és 2 500 000 forint közötti összegre jogosult több mint 12 ezer betétes a kijelölt postán kaphatja meg az összeget.

A postán történő átvételre a betéteseknek 2022. március 29-ig nyílik lehetőségük. Az át nem vett összegeket a Magyar Posta vissza fogja utalni az OBA-nak, az ilyen összegért a betétesek 5 éven belül jelentkezhetnek közvetlenül az OBA-nál - írják a közleményben Az OBA közölte, előfordulhat, hogy az érintettek hamarabb megkapják a pénzüket, és csak ezt követően jut el hozzájuk postai úton a kártalanításról készített kivonat.

Az OBA hangsúlyozza, hogy a kártalanítást a végelszámolás alatt álló Sberbanktól kapott adatok alapján végzi, és azt kéri, amennyiben a kapott összeg kevesebb, mint amire számított az ügyfél, akkor vegye fel a kapcsolatot a Sberbank végelszámolását végző PSFN Kft.-vel (www.psfn.hu), és tisztázza számlaegyenlegét - tájékoztatott az Országos Betétbiztosítási Alap.

Címkék:
betét, forint, csőd, posta, oba, sberbank, végelszámolás, oba garancia,