Érinti a Sberbank magyar ügyfeleit az orosz bankok elleni tiltólista?

Pénzcentrum2022. február 25. 14:46

Nem lehet külföldön fizetni az amerikai büntetőlistára felkerülő orosz bankok kártyáival - jelent meg az MTI-n péntek délután. A hír szerint a Sberbank is érintett lehet. A Pénzcentrum a Sberbank magyar oldalán szúrt ki egy kapcsolódó közleményt, amely szerint a hazai ügyfeleket nem érintik a szankciók.

Nem lehet fizetni külföldön az amerikai feketelistára (SDN-lista) felkerülő orosz bankok kártyáival és a szankciókat támogató országokban bejegyzett online áruházakban. Ezeknek a bankoknak a kártyáival nem használhatók továbbá az Apple Pay és a Google Pay szolgáltatásai – figyelmeztetett az orosz jegybank.

Hangsúlyozták ugyanakkor, hogy a Nyugat által szankciókkal sújtott orosz bankok kártyái korlátozás nélkül működnek és működni fognak Oroszországban, a kártyákhoz kapcsolódó számlákon lévő pénzeszközök teljes mértékben rendelkezésre állnak.

A szankcióval sújtott pénzintézetek a VTB-csoport bankjai, a Szovkombank, a Novikombank, a Promvszjazbank (PSB) és az Otkritie, illetve részben a hazánkban is jelen lévő Sberbank.

A Sberbank magyarországon működő egysége ugyan proaktívan nem adott ki közleményt a sajtónak a témában, de a saját honlapján adtak tájékoztatást ezzel kapcsolatban az ügyfeleknek. Mint írják:"A Sberbank Magyarország Zrt. a szokásos üzletmenet szerint működik, valamennyi termékét és szolgáltatását biztosítja valamennyi ügyfele számára."

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A Sberbank Magyarország Zrt. a Sberbank Europe Csoport része – amely egy európai uniós banki működési engedéllyel rendelkező európai hitelintézet. A Sberbank Magyarország Zrt. a magyar piacon tevékenységét a Magyar Nemzeti Bank működési engedélyével végzi, szolgáltatásait zömében magyar állampolgárságú ügyfelek számára nyújtja

- teszik hozzá a bank oldalára feltöltött közleményben.

Címkék:
bankolás, magyarország, ukrajna, oroszország, sberbank, szankció, bankok, ukrán, orosz, orosz-ukrán válság, orosz-ukrán krízis, orosz-ukrán háború,