Váratlan bejelentés az szja-visszatérítésről: mindenkit érint, aki jogosult, de nem kapott

Pénzcentrum2022. február 23. 10:03

Azok a családok, amelyek a családi szja-visszatérítést az adóbevallásukban veszik igénybe, az eredeti határidőnél korábban kaphatják kézhez az összeget – jelentette be Varga Mihály Facebookon.

Az eredeti határidőnél korábban kaphatják kézhez az szja-visszatérítést azok a családok, akik az adóbevallásukban veszik igénybe azt - közölte Varga Mihály.

"Ma arra kértem az adóhivatal vezetőjét, hogy az adóbevallások beérkezését követően a lehető leghamarabb utalják ki az adóvisszatérítést" - mondta a pénzügyminiszter.

Ez azt jelenti, hogy a 30 napos utalási határidőt megfelezve, két héten belül visszakapják a családok a tavaly befizetett személyi jövedelemadót

- írta Varga a Facebook-posztjában.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Ez elsősorban az egyéni vállalkozókat, az őstermelőket érinti, illetve azokat, akik elmulasztották határidőben leadni a nyilatkozatukat. A gyermeket nevelő szülők már több mint 610 milliárd forintot kaptak kézhez, és azzal számolnak, hogy ez az összeg az újabb körben még több tízmilliárd forinttal emelkedhet.

Címkék:
adóbevallás, szja, varga mihály, családok, szja-visszatérítés, szja-visszatérítés 2022,