Óriási adósságot hagyhatott hátra Oszter Sándor: nem tudott kikeveredni a devizahitel-csapdából?

Pénzcentrum2022. január 14. 12:32

Súlyos hitelt hagyott hátra Oszter Sándor a Bors szerint. A néhai színész 2009-ben vett fel 80 milliót svájci frankban egy barátja megsegítésére, aki azonban eltűnt. Bár Oszter állította, hogy rendezte tartozását, a lap szerint a bank már el akarja árverezni a fedezetül szolgáló birtokát.

Oszter Sándor jelentős hátrahagyott vagyonáról, valamint adósságáról írt a Bors. A 2021. októberében elhunyt színész vagyonának alapját képzete a 2004-ben megvásárolt diósjenői birtok, valamint a hozzá tartozó vadászkastély is, azonban az örökösök nem örülhetnek ennek feltétlenül, mert a lap szerint a kastélyt „hatalmas összegű tartozás terheli”.

A hitelt Oszter Sándor 2009-ben egy barátja megsegítésére vette fel, összege 315 ezer svájci frank (akkori árfolyamon kb. 80 millió forint) volt, törlesztőrészleteit pedig a színész barátja nem fizette meg, hanem eltűnt. Állítólag Oszternek nem sikerült kikeverednie a több mint tíz évvel ezelőtti hitelcsapdából.

A színész árulni is kezdte a birtokot: 750 millió forintot kért érte, két évvel később azonban a vételárat ötszázmillió körüli összegre csökkentette, azonban a vevők így sem tolongtak. A bank pedig már arra készült, hogy felmondja a hitelszerződést és árverésre bocsájtja az ingatlant.

2015-ben Oszter Sándor svájci frank alapú hitelét forintra váltotta, fedezetül pedig további birtokait kínálta fel, valamint azt állította, hogy mindent rendezett. A Bors azonban azt írja, hogy a néhai színész korábbi állítása ellenére a birtokukba jutott tulajdoni lapon változatlanul szerepel a hitel összege, valamint annak jutalékai. A mai árfolyamon a tartozás 106 millió forintnak feleltethető meg.

Címkék:
hitel, devizahitel, hagyaték, tartozás, svájci frank, forintosítás, frank, színész, oszter sándor,