Méghogy vidéken minden olcsóbb: aki idén vagy jövőre újítana fel, az ezt is gondolja meg

Pénzcentrum2021. október 26. 08:15

A hazai építőanyag-forgalmazókat, a tüzépeket is komolyan érintette a a speciális építőanyagok hiánya és a nyári drasztikus áremelkedések. Ugyanakkor bizonyos területeken már érzik az árak konszolidálódását, valamint az az általános tapasztalatuk, hogy a bizonyos alapanyagoknál, például a fa fűrészárunál jelentkező, már-már horrorisztikus áremelkedés ellenére is egyre többen vállalkoznak lakásfelújításokra.

Az idei évet nem úsztuk meg jelentős áremelkedések nélkül semmilyen fronton, és nem volt ez másképp a tüzépeknél sem. Még biztosan élénken emlékszünk a hatalmas nyári drágulásokra, ami elsősorban az építőanyagokon belül is a fa fűrészárut és a vasárut érintette a legdrasztikusabban, de a betonacél ára is jelentősen emelkedett - írja a HelloVidék.

A tüzépek forgalmát nem vetette vissza az áremelkedés, sőt elmondható, hogy általánosságban egy 20-30 százalékos forgalomnövekedést érzékeltek idén tavaly tavaszhoz képest országosan, ami a lakásfelújítási támogatás megjelenésével hozható összefüggésbe, hiszen sokan belevágtak olyan régóta tervezett vagy halogatott munkákba, amihez így már elegendőnek látták az anyagi kapacitásukat.

A teljes cikk arról, hogyan érintette a felújítási láz a vidéki tüzépeket, és mire számíthatnak a vásárlók, a HelloVidék oldalán olvasható.

Címkék:
vásárlás, felújítás, építkezés, építőanyag, kereskedelem, vidék, hellovidék,