Fontos újítás élesedik a magyar banknál: már így is lehet fizetni, sokan várták

Pénzcentrum2021. október 19. 11:55

Az UniCredit Bank ügyfelei számára mától elérhető az Apple Pay, mely egyszerű, biztonságos és privát mobilfizetést tesz lehetővé – gyors és kényelmes módon.

Az Apple Pay fókuszában a biztonság és a személyes adatok védelme áll. Bankkártyával való használata során a tényleges kártyaszámokat nem tárolja el sem a készülék, sem az Apple szerverei. A szolgáltatás egyedi azonosítót (Device Account Number) rendel a kártyához, amit titkosítva, biztonságos módon tárol el a készülék biztonsági alkalmazása (Secure Element). Minden egyes tranzakciót egyszeri, egyedi, dinamikus kóddal lehet engedélyezni.

Az UniCredit Bank ügyfelei mostantól egy újabb kényelmes, biztonságos digitális megoldás előnyeit élvezhetik: az Apple Pay használatával még könnyebbé válik a mindennapi bankolás, az üzletekben és az alkalmazásokban, interneten való fizetés.

Az Apple Pay egyszerűen beállítható, és az alkalmazással a felhasználók továbbra is élvezhetik a bankkártyák minden előnyét. Az üzletekben az Apple Pay az iPhone SE, iPhone 6 és újabb készülékekkel, valamint az Apple Watch órával használható.

Az alkalmazásokban és weboldalakon történő online vásárlást is megkönnyíti az Apple Pay a Touch ID alkalmazásával vagy a Face ID arcazonosításával. Utóbbi esetben elég az oldalgombot kétszer megnyomni és a képernyőre nézni a tranzakció jóváhagyásához. Így az Apple Pay-jel nincsen szükség hosszú azonosítómezők kitöltésére.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Termék vagy szolgáltatás mobilalkalmazásból, illetve Safarin át való kifizetésére az Apple Pay az iPhone 6 és újabb telefonokon, iPhone SE, iPad Pro, iPad (ötödik generáció), iPad Air 2 és iPad mini 3 és újabb készülékeken használható. Emellett a 2012-ben vagy azután megjelentetett, macOS Sierra operációs rendszerrel működő Mac számítógépről is elindítható a fizetés, amelyet ezután iPhone 6 vagy újabb készülékről, Apple Watch okosóráról vagy az új MacBook Pro és MacBook Air készülékről, Touch ID segítségével lehet visszaigazolni.

Címkék:
iphone, fizetés, bank, mobilfizetés, unicredit, apple, mobil, apple pay,