Több százezer forint is visszajárhat az idén érettségizettek szüleinek: itt vannak a részletek

Pénzcentrum2021. október 8. 09:45

2021. év bármely napján családi kedvezményre jogosult és 2021-ben összevont adóalapba tartozó jövedelmet, például munkabért, megbízási díjat, ingatlan-bérbeadásból származó jövedelmet, őstermelői jövedelmet szerez, vállalkozói kivétet számol el. 

A jogosultság nem a gyermek életkorától függ, hanem attól, hogy a gyermek után jár-e családi kedvezmény.Ha a szülő 2021-ben akár csak egy napig jogosult volt a gyermek után családi kedvezményre, akkor jogosult a visszatérítésre is - áll a A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) oldalán lévő részletes tájékoztatótban, ami a 2022-es szja-visszatérítés szabályairól szól.

Tehát minden szülő, aki családi pótlékra jogosult, számolhat az adóvisszatérítéssel, így az is, akinek a gyermeke elmúlt 18 éves, de még középiskolában tanul. Az érintettek többségének semmit nem kell tenniük, 2022. február 15-ig automatikusan kézhez kapják a nekik járó összeget - erősítette meg  tegnap Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a közösségi oldalára feltöltött, Kormányinfó Plusz nevű videójában.

 

Címkék:
szja, gyermek, szülő, szja-visszatérítés,