Új, különleges forintérméket vezetnek be hétfőtől: így néznek ki, ennyit érnek

Pénzcentrum2021. október 2. 16:04

Az új forintérmén nem más lesz, mint a magyar agár - ez lesz a hazai kutyafajtákat felvonultató sorozat harmadik darabja. A névértéke 2000 forint lesz, de nem ajánlatos elvásárolgatni ezeket a boltban...

Folytatódik az MNB emlékérme kibocsátási programja, ezúttal a "Magyar pásztor- és vadászkutya fajták"
sorozat harmadik darabjával.

Az új forintérmén nem más lesz, mint a magyar agár, és hétfőtől bocsátják a forgalomba. A szokásostól eltérően csak egyetlen névértéken adják ki, egy ilyen forintérme 2000 forintot fog érni.Az agaras emlékérmét Imrei Boglárka tervezte, átmérője 34 milliméter, a súlya 16 gramm, a széle pedig recézett.

Előlapján egy agár profilja látható, hátoldalán pedig két kutya rohan a pusztában, háttérben egy lovassal. Az érme anyaga színesfém (Cu75Ni4Zn21), és igencsak limitált lesz:

az MNB tájékoztatása szerint mindössze 15 ezer darab készül belőle.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

És ár az emlékérmék törvényes fizetőeszközök, tehát fizethetünk velük akár a boltban is, ám kibocsátásuk nem forgalmi célból történik. Az MNB ezt kifejezetten jelzi is, állásfoglalásuk szerint az érmék forgalomban való használatát kifejezetten kerülendőnek, a pénzforgalmat zavaró hatásúnak tartják.

De már csak azért sem érdemes elvásárolgatni a már megszerzett érméket, mert azok bizonyos idő után jócskán többet is érhetnek, mint a névértékük, de hogy mennyivel, az rengeteg dologtól függ.

Címkék:
mnb, forint, kutya, emlékérme, forintérme, érmekibocsátás,