Itt van Orbán Viktor nagy bejelentése: 1,9 millió magyar család kap pénzt, jön a nyugdíjprémium is

Pénzcentrum2021. szeptember 20. 13:41

Orbán Viktor az Országgyűlésben tartott beszédet szeptember 20-án. Ebben elmondta, 1,9 millió magyar család fog jövő év februárban SZJA-visszatérítést kapni, de nyugdíjprémium is érkezik idén, ennek várható összege meghaladja majd az 50 ezer forintot.

Orbán Viktor arról beszélt, hogy idén elérhető lesz az 5,5 százalékos növekedés, sőt, ha az év végén valami nagy baleset nem történik, akkor ennél több is meglehet. A miniszterelnök elmondta, jövő év február 15-ig 1,9 millió gyermeket nevelő magyar családnak térítik vissza a 2021-ben befizetett szja-t. Ennek maximuma a 2021-es átlagbért terhelő adóteher lesz.

Ezen felül visszatérítésben részesülnek a kisvállalkozók: az eho-szerint adózók az szja-t, a katások pedig az átalányadó egynegyedét kapják majd vissza. Orbán Viktor beszélt arról is, hogy a nyugdíjasok idén számíthatnak majd nyugdíjprémiumra is.

Ennek a szakértők szerint, jelen állás szerint a várható összege meg fogja haladni az 50 ezer forintot

- mondta el a miniszterelnök. Orbán Viktor beszélt arról is, hogy tárgyalások folynak a munkaadókkal és a munkavállalókkal, melyek célja a minimálbér bruttó 200 ezer forintra emelése. A miniszterelnök szerint

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

erre jelenleg jó esély van.

Orbán Viktor beszélt arról is, hogy Európa gázellátásban egyre nagyobb szerepe van Oroszországnak. Ennek fényében az új magyar-orosz gázszállítási megállapodás már idén október elején életbe lép.  Ausztrián és Szerbián át fog érkezni a gáz Magyarországra, a megállapodás 15 évre szól.

Címkék:
szja, Orbán, minimálbér, megállapodás, miniszterelnök, orbán viktor, orbán kormány, orbán beszéde, szja-visszatérítés, szja-visszatérítés 2022,