Kiderült, mire spórolnak valójában a magyarok: nem túl szívderítő

Pénzcentrum2021. február 27. 14:33

A korábbi évekhez hasonlóan továbbra is a váratlan kiadások fedezése a legtöbbek által említett megtakarítási cél. A megkérdezettek 57 százaléka kiemelten fontosnak tartja a rendkívüli helyzetekre való takarékoskodást - derült ki egy 2020-ban mért megtakarítási szokásokat vizsgáló kutatása alapján.

A legfontosabb megtakarítási célok nem változtak 2020-ban az OTP Bank adatai szerint a. A korábbi évekhez hasonlóan első helyen szerepel a váratlan kiadások fedezése. Ezt követi a ház, lakásfelújítás, lakberendezés (45%), míg a nyugdíjas évekre történő takarékoskodás (40%) a harmadik legnépszerűbb megtakarítási cél. A megtakarítások tervezett idejét tekintve tudatosabbak lettek a magyarok. A kutatás eredményei szerint ugyanis a legtöbb terméknél már hosszabb távon terveznek félretenni. A gyermekek jövőjénél az átlagos időtáv mintegy 10 százalékkal nőtt, a nyugdíjas évekre pedig átlagosan 5 százalékkal hosszabb ideig terveznek félretenni a megkérdezettek.

Az online és a fiókhálózatban is elérhető OTP Pénzügyi Tervezőjének segítségével az ügyfelek tanácsot kaphatnak a megfelelő megtakarítási formákról, így a pénzügyi tervezés rövid, közép - és hosszú távon is átláthatóvá válik. A tervezőt kitöltők adataiból kiderül; az egészséges életmód is láthatóan egyre fontosabb szerepet tölt be a magyar lakosság mindennapjaiban. Míg 2019-ben 12,9 százalék, 2020-ra már 16,4 százalék takarékoskodott egészségügyi megtakarítás céljából.

Fontos a tudatos tervezés a megtakarítások terén és az öngondoskodásra való törekvés, amit szerencsére egyre többen ismernek fel. A Pénzügyi Tervező szolgáltatásunk segítségével mindenki a pénzügyi céljait figyelembe véve kerülhet közelebb rövid, közép és hosszú távú terveihez

- javasolja Nyitrai Győző, az OTP Bank Retail Megtakarítási Igazgatóság vezetője. A szakértők minden esetben azt tanácsolják, hogy érdemes már kis összeggel is elkezdeni a rendszeres, hosszú távú megtakarítást.

Címkék:
számla, bank, megtakarítás, otp, takarékoskodás, nyugdíjas ház,

A weboldalon cookie-kat használunk.

Cookie tájékoztató