Olyat tett a héten Warren Buffett, amiről néhány magyar milliárdos is példát vehetne

Pénzcentrum2020. július 9. 15:03

Közel 3 milliárd dollár értékű részvényt adományozott el Warren Buffett, ezzel pedig kiesett a világ leggazdagabb embereinek 5-ös listájáról. 

Azzal, hogy a héten 2,9 milliárd dollár értékű részvényt adományozott Warren Buffett, a 89 éves befektető vagyona 68,6 milliárd dollárra apadt, és ezzel már nincs benne az öt leggazdagabb ember között a világon - írja a Bloomberg.

Buffett a mostani adománnyal összesen már több mint 37 milliárd dollár értékű Berkshire-részvényt fordított jótékony célra 2006 óta. A jelenlegi, 68,6 milliárd dolláros vagyona a nyolcadik helyre lökte a befektetőt a Bloomberg Billionaires Indexen, ami az index 2012-es indulása óta a legalacsonyabb helyezés Buffett esetében.

Nem lesz könnyű dolga visszaküzdenie magát Buffettnek a top5-be, mivel szélsebesen jönnek fel a vagyonlétrán a techmilliárdosok, élükön Steve Ballmerrel, Larry Page-dzsel és Sergey Brinnel. A világ hét leggazdagabb embere közül hat a technológiai szektornak köszönheti vagyonát, ideértve az első helyen lévő Jeff Bezost, aki csak idén 68 milliárd dollárral lett gazdagabb az Amazonnak köszönhetően.

Buffett persze lehet, hogy örül a vagyona csökkenésének, ugyanis korábban azt az ígéretet tette, hogy eladományozza vagyonát. A részvényeseinek küldött legutóbbi levelében azt írta, hogy becslései szerint 12-15 évbe fog telni, mire halálát követően az ő megbízásában működő cég az összes tulajdonában lévő Berkshire-részvényt el tudja majd adományozni.

(Címlapkép - MTI/EPA/Andrew Gombert)
Címkék:
pénzcentrum.hu, megtakarítás, adomány, részvény, warren buffett, jeff bezos, warren buffet,