Videó: újra eljött a Bróker Marcsik ideje, figyelni kell, hova teszed a pénzed

Pénzcentrum2020. május 4. 10:01

Mi történik most a pénzügyi világban? Hol van jó kézben a pénzünk, kik bizonyítottak a piacon mint portfóliókezelők? Milyen tőkepiaci mozgásokat tapasztalnak a szakértők? Mit léptek a befektetők az elmúlt hónapokban, és miért érdemes alaposan megnézni, hogy kire bízzuk a pénzünket? Többek között erről is kérdeztük videóinterjúnkban Pallos Noémit, a Diófa Alapkezelő Zrt. vezérigazgató-helyettesét.

A befektetési szakember szerint elsősorban az ugrásszerűen megnövekedett munkanélküliség az a jelenség, ami most meghatározza a személyes pénzügyi kilátásokat - persze ez sem érint mindenkit egyformán.

Azoknak viszont, akik tudnak és szeretnének is megtakarítani, érdemes odafigyelni egyrészt arra, hogy milyen eszközökbe teszik a pénzüket, milyen portfóliót állítanak össze, másrészt pedig - a korábbi tapasztalatokból kiindulva - arra is, hogy mennyire megbízható az a szolgáltató, akire a pénzüket bízzák.

A pénzügyi válsághelyzetek idején ugyanis sokkal csábítóbbak az irreálisan magas hozamot, túlzottan kedvező kondíciókat ígérő befektetések. Tudatos tervezéssel persze a mostanihoz hasonló gazdasági vészhelyzetekre is fel lehet készülni, de ehhez érdemes szakemberre bízni a pénzünket, aki tud javasolni stabil befektetési terméket, legyen szó állampapírról vagy akár ingatlanalapról.

Címkék:
befektetés, alapkezelő, diófa, diófa alapkezelő,