Megszólalt a világválságot is megjósoló sztárközgazdász: ez várható a tőzsdéken?

Pénzcentrum/Portfolio2020. március 3. 19:29

30-40 százalékos esést vár idén a globális részvénypiacokon Nouriel Roubini, aki annak idején arról vált híressé, hogy "megjósolta" a 2008-as gazdasági válságot. A Dr. Balsorsnak is nevezett sztárközgazdász azt tanácsolja a befektetőknek, hogy készpénzbe tegyék a pénzüket és vegyenek államkötvényeket.

Becenevéhez híven meglehetősen pesszimista képet festett a piacokról Nouriel Roubini a Der Spiegelnek adott interjúja során: a sztárközgazdász szerint akár 30-40 százalékos esés is jöhet a globális részvénypiacokon idén. A befektetőknek azt tanácsolja, hogy fedezzék magukat az esetleges összeomlás ellen, hozzátette, hogy a mottója

Jobb a biztonság, mint a sajnálkozás.

Múlt héten 2008 óta nem látott zuhanást produkáltak az amerikai részvények, az S&P 500 index több mint 13 százalékot esett a csúcsához képest.

Roubini szerint súlyos politikai következményei lesznek, ha a koronavírus elszabadul az Egyesült Államokban. Nem lehet falat építeni az égig - mondta. New Yorkban az emberek már most kevésbé szívesen járnak éttermekbe, moziba, színházba, pedig a városban még nincs is fertőzött. Ha lesz, akkor csúnya világ jön.

(Marketwatch)

Címkék:
pénzcentrum.hu, megtakarítás, tőzsde,