Ő Andy Vajna titkos örököse: itt a bizonyító okirat

Pénzcentrum2019. július 17. 10:30

Kiderült, kicsoda Andy Vajna titkos örököse: egy céges dokumentumot ugyanis már ő írt alá, mint a januárban elhunyt producer hagyatékának kedvezményezettje. Arról azonban nem tudni, pontosan mekkora vagyonhoz jutott hozzá - a szakértők több tízmilliárd forintra tippelnek.

Egy áprilisban leadott céges dokumentum szerint a januárban elhunyt Andy Vajna örököse a néhai producer özvegye, Vajna Tímea. Az okiratot a G7 szúrta ki, a lap emlékeztet: Andy Vajna még az óvatos becslések szerint is 50-100 milliárd forintos vagyont hagyott hátra. Vajna Tímea egy, a TV2-csoport eladásával kapcsolatos papírt írt alá férje hagyatékának kedvezményezettjeként.

Andy Vajna hagyatékát az Andrew G. Vajna Revocable Trust kezeli. A gazdasági lap szerint a vagyonkezelőben az özvegyen kívül a néha filmproducer üzlettársa, Samuel R. Falconello is benne van. Ugyanakkor nem tudni, hogy pontosan mennyi pénz lehet a vagyonkezelőben, mert Andy Vajna halála előtt átvariálta cégbirodalmát - ám a G7 szerint Vajna magyarországi vagyonának egy része biztosan az Andrew G. Vajna Revocable Trustban gyűlt fel.

Kiadó Timi fánkozója

Eközben az Index egy olvasói fotó alapján írta meg, hogy kiadó az az üzlethelyiség, ahol korábban Vajna Tímea fánkozójának, a Donut Librarynek budai egysége volt. Az ingatlant megtalálták az egyik nagy hirdetési portálon is: a XI. kerületi, Karinthy Frigyes úti üzlethelyiségben bent vannak a berendezési tárgyak, a kanapé, a kávéfőzőgép, a székek, asztalok, hűtők. A 70 négyzetméteres helyiséget 300 ezer forintért lehet kibérelni.

Próbáltak további részletekről érdeklődni a megadott számon, de senki nem vette fel a telefont. A lap emlékeztet: a NAV múlt hónapban záratta be a boltot, akkor annyit írt ki a hatóság, hogy az üzlet adótörvényekkel kapcsolatos jogszabálysértést követett el.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Címkék:
pénz, megtakarítás, szerződés, andy vajna, végrendelet, örökség, örökös, vajna tímea,