Erre nevelné a minisztérium a magyar gyerekeket

MTI2019. június 21. 14:04

A magyar emberek pénzügyi tudatosságának növelése nemzeti érdek, mert az ismeretek bővítésének hosszabb távon jelentős hatása van a lakosság jólétére, kihat a gazdaság növekedésére, annak stabilitására is - mondta Gion Gábor, a Pénzügyminisztérium (PM) államtitkára a "Készpénzkímélő iskolák" programról tartott sajtótájékoztatón, pénteken Budapesten, a Keleti Károly Közgazdasági Szakgimnáziumban.

Kiemelte: a pénzügyi tudatosság növelése közös érdeke az államnak, a pénzügyi szervezeteknek, a bankoknak és az embereknek is, a XXI. században mindenki számára elengedhetetlenül fontosak a pénzügyi ismeretek, és azok elsajátítását már fiatalkorban el kell kezdeni.

Az államtitkár rámutatott: a "Készpénzkímélő iskolák" program a 2018/2019-es tanév pilot projektjeként indult, a koncepciója abból indult ki, hogy nem elég az iskolai órákon a pénzügyi tudatosságról, a készpénzkímélésről csak beszélni, hanem az is fontos, hogy a diákokat körbevevő napi környezetben is megjelenjenek a korszerű, készpénzmentes fizetési módok, a büfében, a menzabefizetésnél vagy a tankönyvek megvásárlásánál.

Címkék:
pénz, megtakarítás, minisztérium, pénzügyi tudatosság, miniszter,