Nagy lépésre szánta el magát az OTP

Portfolio2019. május 3. 22:31

Megvette Szlovénia negyedik legnagyobb bankját, az SKB Bankát az OTP - írja a Portfolio. Az OTP korábban nem volt jelen Szlovéniában.

Adásvételi szerződést írt alá az OTP a Societe Generale Csoport szlovén leánybankja, az SKB Banka 99,73%-os részesedésének, valamint egyéb leányvállalatainak megvásárlásáról. Az SKB Banka mérlegfőösszege alapján közel 9%-os piaci részesedésével Szlovénia 4. legnagyobb bankja. Univerzális bankként a lakossági és vállalati szegmensben egyaránt aktív. A tranzakció pénzügyi zárására várhatóan a következő hónapokban kerülhet sor a szükséges felügyeleti engedélyek megszerzésének függvényében - közölte az OTP.

Drága a folyószámlád? Találj olcsóbbat a Pénzcentrum kalkulátorában!

Már egy ideje tudni lehetett, hogy Szlovéniában terjeszkedne az OTP, ahol egyelőre nincs jelen. A hírek főként arról szóltak, hogy a harmadik legnagyobb szlovén bankra, az Abankára tett ajánlatot az OTP, de az SKB felvásárlása is felmerült. Ez a bank azokhoz a pénzintézetekhez hasonlóan, amelyeket az OTP az elmúlt hónapokban vásárolt meg, szintén a Societe Generale tulajdonában van.

A magyar bank az egyik legaktívabb pénzintézet az európai akvizíciós piacon, a 2008-as válságot követően 2014-ben indult az újabb akvizíciós körút, azóta nem csak azokban az országokban vett bankot az OTP, ahol már jelen van, de új országokban is megjelent. Az elmúlt néhány akvizícióban a francia Societe Generale banktól vett meg pénzintézeteket, a francia bank ugyanis sorra vonul ki a régióból, ezeket az operációkat rendre az OTP "vette át".

Címkék:
bank, megtakarítás, otp, külföld, bankvásárlás, szlovénia,