Kiderült, mihez kezd örökségével Vajna Tímea: velük osztja meg a mesés vagyont

Pénzcentrum2019. április 11. 10:00

Folytatja, amit néhai férje elkezdett: továbbra is segíti az Andy Vajnának kedves alapítványokat Vajna Tímea. A jótékonykodást az örökségéből állja. Andy Vajnáról csak a halála után derült ki, hogy havi szinten 10 millió forintnál is többel segítette a rászorulókat.

Néhai férje nyomdokaiba lépve Vajna Tímea is igyekszik segíteni a rászorulókon: Andy Vajna ugyanis rendszeresen adakozott a Vöröskereszt és a Magyar Hospice Alapítvány számára, ezért az utóbbi intézmény egyik szobáját róla nevezték el. A kis névtábla a mai napig őrzi az emlékét - emlékeztet a Blikk.

A lapnak most Tímea egyik ismerőse arról beszélt, kevesen ismerik a néhai producer özvegyének ezen oldalát:

Segít, ha tud. Sokan nem ismerik ezt az oldalát, de akik közel állnak hozzá, tudják, hogy ilyen. Nem szokott erről beszélni, mert ezt is csak kiforgatnák, de fontos számára a jótékonyság, az, hogy segítsen.

Vajna Tímea közösségi felületein is posztolt arról mostanában, hogy Amerikában és Magyarországon is igyekszik segíteni: például többdoboznyi adományt juttatott el különböző szervezetekhez, többek között a Los Angeles-i magyar katolikus hitközösségnek, és a Hospice Alapítvány is kapott tőle eszközöket.

Korábban mi is megírtuk, Andy Vajna nagyjából 67 milliárd forintos vagyont hagyott hátra, azt nem tudni, ebből mennyit kapott Tímea.

Tízmilliókat adakozott el

A néhai kormánybiztos sem verte nagy dobra a jótékonykodást: a január végén elhunyt Andy Vajna ugyan bőkezűen adakozott, de soha nem beszélt arról, hogy mennyi pénzt költ havonta jótékony célra. Csak közvetlen környezete tudott például arról, hogy ő fizette egy rákos beteg gyógyszereit, mert a nő kezelése havi másfél millió forintba került, amit nem tudott kifizetni.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Rendszeresen utalt pénzt egy szívkórháznak is, és beteg gyerekek kezelését is támogatta. A Bors információi szerint a producer jótékony kiadásainak mértéke meghaladta a havi tízmillió forintot.

Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán

Címkék:
megtakarítás, andy vajna, örökség, adakozás, adományozás, vajna tímea,