Nem kapta meg a nyomravezetői díjat a móri gyilkosok lebuktatója: még neki kell fizetnie

Blikk2018. október 31. 12:31

Szebenyi István amatőr hadtörténész volt az, aki fémkeresőjével megtalált egy földbe ásott hátizsákot, abban pedig egy géppisztoly tartozékát. Ez vezette el végül a rendőröket a móri mészárlás valódi tetteseihez. Azonban a férfi nem kapta meg a 25 millió forintos nyomravezetői díjat, sőt, most még neki kellene fizetnie 180 ezer forintot.

Az amatőr hadtörténésznek, Szebenyi Istvánnak nagyon fontos szerepe volt a móri mészárlás valódi elkövetőinek lebuktatásában, mégsem kapta meg a 25 millió forintos nyomravezetői díjat, sőt, 180 ezer forintot követel tőle a végrehajtó - írja a Blikk.

2002-ben a móri Erste Bankban nyolc emberéletet követelő bankrablás történt. A rendőrség két embert fogott el, akikről aztán kiderült, hogy semmi közük a brutális mészárlással járó bankrabláshoz. A valódi tetteseket azután sikerült kézre keríteni, hogy Szebenyi István amatőr hadtörténész 2006. október 3-án a Tatabányát Tarjánnal összekötő út menti erdőben fémkeresőjével egy földbe ásott hátizsákot talált, abban egy Skorpió géppisztoly válltámaszával. Ezekről a tárgyakról vettek DNS mintát, így jutottak el a rendőrök a móri mészárlás elkövetőihez.

Köszönet helyett évekig tartó meghurcoltatást kaptam. A nyomravezetőnek járó huszonötmilliót sem adták oda. Hiába fordultam a bírósághoz, elvesztettem a pert, mert a pontos felhívás úgy volt megfogalmazva, hogy az kapja meg a pénzt, aki megnevezi az elkövetőt vagy a pontos címét. Ezek szerint az, hogy általam jutottak a zsaruk a perdöntőnek számító maradványokhoz, nem számít

 - mondta a Blikknek Szebenyi, akinek most a 180 ezer forintos perköltséget is ki kéne fizetnie.

Elképesztő, ami történik, rossz belegondolni, hogy ezek után melyik állampolgár segít majd a rendőrségnek, ha rajtam keresztül látja, mi jár viszonzásképpen

 - fogalmazott az amatőr régész.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A helyzet abszurditását jól mutatja, hogy annak az embernek viszont nem kellett visszafizetnie a 25 milliós nyomravezetői díjat, aki korábban Kaiser Edét nevezte meg tettesként, majd kiderült, hogy neki semmi köze nincs a móri bankrabláshoz.

Címkék:
rendőrség, gyilkosság, police.hu, nyomravezető,