Kész, vége: kivezeti az OTP a takarékbetétkönyvet

Pénzcentrum2018. július 3. 11:23

Kivezeti az OTP a takarékbetétkönyvet - közölte a bank. A betéteseknek nincs teendője, az OTP Bank továbbra is kezeli a meglévő betétkönyveket, de újat nem lehet nyitni és a meglévő betétkönyvekbe a továbbiakban nem lehet befizetni.

A takarékbetétkönyv lényegében az OTP Bankkal egyidős, papír alapú megtakarítási forma. A bank keddi közleményében azonban azt írja,  digitális világunkban eljárt az idő a papír alapú banki termékek fölött és az OTP kivezeti a papír alapú betétkönyveket.

Fontos tudni, hogy a betéteseknek nincs teendője, az OTP Bank továbbra is kezeli a meglévő betétkönyveket, de újat nem lehet nyitni és a meglévő betétkönyvekbe a továbbiakban nem lehet befizetni.

A legfontosabb változások 2018.10.01-től:

  • 2018. október 1-től már nem lehet új Megtakarítási betétkönyveket nyitni.
  • A korábban nyitott Megtakarítási, Látra szóló, ill. Egyéves betétkönyvek esetében az ügyfeleknek semmilyen teendője nincs.
  • 2018. október 1-től a Megtakarítási, Látra szóló, ill. Egyéves betétkönyvekbe nem lehet további betétet elhelyezni és kifizetés csak a teljes összegre történhet, ilyenkor a betétkönyv megszűnik.
  • Az ügyfelek a meglévő betétkönyvüket megtarthatják, azokat az OTP Bank továbbra is kezeli, az elhelyezett állomány kamatozik, és vonatkozik rá az OBA garancia is. Jelenleg több százezer ilyen betétkönyvet kezel az OTP Bank.
  • Ha azonban az ügyfelek korszerűbb, kényelmesebb termékre szeretnének váltani, vagy érdeklődnek más típusú, magasabb hozam lehetőségét kínáló megtakarítási termékek iránt, az OTP Bank széles termékpalettával áll rendelkezésükre.

Az elérhető befektetési formák az internetbanknak köszönhetően sokkal könnyebben hozzáférhetőek és az anonim betétkönyvekkel szemben biztonságosabbak is.

Az ügyfelek igényeihez, lehetőségeihez igazodó megtakarítási forma kiválasztásában nyújt segítséget az OTP Bank Pénzügyi Tervező szolgáltatás, amely bármely OTP Bankfiókban, vagy az internetbankban is elérhető.

Fontos információ, hogy a fenti változások a Gyámi Betétkönyveket nem érintik.
Címkék:
megtakarítás, otp, otp bank, takarékbetétkönyv, látra szóló betét, oba garancia,