Bűnösnek mondták ki a milliárdokat eltüntető csaló brókert

Pénzcentrum/Index.hu2018. április 12. 10:00

Bűnösnek mondták ki K. Sándort, aki 2011 és 2013 között 2 milliárd forintot csalt ki ügyfeleitől - írja az Index. Annak idején K. Sándor irányította a Civis Globál Brókerház Zrt-t.

556 rendbeli csalás és sikkasztás, továbbá 552 rendbeli hamis magánokirat felhasználása miatt mondták ki bűnösnek K. Sándort, aki annak idején a Civis Globál Brókerház Zrt-t irányította. A brókerház vezetője 559 sértettől csalt ki 2 milliárd forintot még 2011 és 2013 között. Tettéért most 12 évnyi börtönbüntetést szabtak ki rá, továbbá 10 évig nem gyakorolhatja a közügyeket, illetve gazdasági-pénzügyi foglalkozást sem űzhet többé. Emellett 5 millió forintnyi bűnügyi költség megfizetésére is kötelezték.

Az ügyfelek 1,7 milliárd forintot és 500 millió forint értékű devizát adtak a vádlottnak annak idején. A befizetések összege ennél magasabb volt, de csak ennyit lehetett bizonyítani, mivel sok esetben ismeretlen maradt a sértett, vagy nem tudták igazolni a befizetést. A sértettek által befizetett 2,2 milliárd forintból a vádlott 140 millió forint értékű befektetést fizetett vissza, az ezen felüli összeg sorsa máig ismeretlen. Az ítélet nem jogerős.


Címkék:
befektetés, csalás, megtakarítás, sikkasztás, bróker, brókerbotrány,