Ennyiért árulják Klapka György Vámház körúti lakását: felaprítják az örökséget

Pénzcentrum2018. január 3. 17:00

Klapka György szinte napra pontosan egy éve, 2017. január 4-én hunyt el. Vámház körút 9-ben lévő lakását fia örökölte, ám azon nem tudott eddig túladni, pedig elmondása szerint már árat is csökkentett. Most feldarabolta a lakást, és turistáknak adja ki, de nem tett le arról, hogy pénzzé tegye örökségét.

Amikor átvettem, rengeteg elmaradás volt, több százezres közös költség halmozódott fel, a közüzemi számlákat is rendeznem kellett, még az áramot is vissza kellett kapcsoltatni, ugyanis nem lett fizetve az sem. Hiába csökkentettem szeptemberben az árát, így sem sikerült eladni. Egyelőre egy forintot sem láttam az örökségből, csak a pénzemet vitte ez a lakás

- mondta el az örökségül kapott, Vámház körút 9-ben lévő lakásról a Blikknek ifjabb Klapka György, akitől azt is megtudhattuk, hogy 

  • összesen már egymillió forintot költött a lakásra különböző karbantartási munkák, az elmaradt közüzemi díjak és egy új fürdőszoba kialakítása maitt,
  • a közös költség 30 ezer forint havonta,
  • így több kisebb lakásra bontotta az ingatlant és jelenleg éjszakánként 10-15 ezer forintért kínálja azt turistáknak,
  • közben viszont nem mondott le a lakás hosszútávú kiadásáról
  • valamint arról sem, hogy eladja azt.

Nem kellett sokáig keresgélnünk az ingatlanhirdetések között, a Blikkben közölt képek alapján könnyen rábukkantunk Klapka György egykori lakására.

A 3+2 félszobás, 180 négyzetméter alapterületű, duplakomfortos, első emeleti, udvari tájolású, cirkós, légkondival felszerelt lakást 80,9 millió forintért árulják.

A képek alapján meglehetősen vegyes stílusban rendezték be a lakást, melyben téli kert és hidromasszázskád is található. A fürdőszobában további érdekesség, hogy a lenti kép tanúsága szerint padlószőnyeg van burkolatként elhelyezve, amelyre további kilépőket raktak.

A többi képet a hirdetésben lehet végigkattintani, érdemes.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Tartsa vagy adja el?

Az Otthon Centrum korábbi közleménye szerint 2018-ban is folytatódni fog a budapesti ingatlanok áremelkedése, de a drágulás üteme mérséklődni fog. A fővárosban a tégla és panellakások esetében 5-15 százalékos emelkedés várható. Nagyobb mértékű áremelkedés a frekventált, jó adottságú részeken, valamint a legolcsóbb külső kerületekben várható. Családi házak esetében 1-20 százalék közé várható a drágulás mértéke.

Borítókép forrása: YouTube.com

Címkék:
öröklés, lakás, ingatlan, megtakarítás, klapka,