Kiderült, mire szórja két marékkal a pénzt Doszpot Evelin

Pénzcentrum2017. november 27. 17:35

Várkonyi Andrea Micsoda Nők! műsorában árulta el Doszpot Evelin, hogy mi az, amire sajnálja a pénzt elkölteni. Persze neki is megvan a gyenge pontja, ami nem más, mint a lakberendezés.

A Fem3-on futó Micsoda Nők! című műsorban árulta el Doszpot Evelin, hogy mi az, amire sajnálja a pénzt költeni.

Én a márkát nem vagyok hajlandó megfizetni...

 - mondta. Elmondása szerint nála van egy határ, aminél többet nem hajlandó kiadni például egy csizmáért csak azért, mert benne van egy márkajelzés. Ugyanakkor elismeri, hogy neki is van gyenge pontja, mégpedig a lakberendezés.

Mindig legyen vésztartalékod!

Természetesen semmi baj nincs azzal, ha az ember költ a hobbijára. Baj csak akkor van, ha ezt erején túl teszi: sok magyar úgy költekezik, hogy még vésztartalékkal sem rendelkezik. Pedig nagyon fontos lenne, hogy mindenki rendelkezzen egy olyan összeggel, amihez tényleg csak és kizárólag vészhelyzet esetén nyúl hozzá.

Ez a vésztartalék néhány havi, ideális esetben legalább félévi kiadásainknak megfelelő összeg. Ennek megléte lehetővé teszi, hogy pénzügyeink ne omoljanak össze egy váratlan kiadás, esetleg munkánk hirtelen elvesztése esetén.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Érdemes minél hamarabb elgondolkodni azon, hogy hogyan tudunk legalább havi néhány ezer forintot félretenni, hiszen sok kicsi sokra megy. Jó megoldás lehet erre a célra egy megtakarítási számla, ahova havi rendszerességgel utalunk - akár állandó átutalással - pénzt. Jó lehet a bankbetét is, hiszen biztonságos és kiszámítható, mégha jelenleg nem is ad érdemi kamatot.

Azonban ami a legfontosabb: ha már sikerült szert tennünk némi vésztartalékra, akkor azt tényleg rendeltetésszerűen használjuk. Tehát ne költsük el a hónap végén csak azért, mert megtetszett valami a boltban, hanem lehetőleg feledkezzünk is meg róla, és reméljük, hogy soha nem is kell hozzányúlni.

Címkék:
spórolás, megtakarítás, vésztartalék, várkonyi andrea,