Megkopasztották a bankszámláját: az OTP alkalmazásával loptak

24.hu2017. október 27. 09:00

Az összes pénzét leemelték bankszámlájáról egy kecskeméti nőnek; a csalók az OTP Bank Simple alkalmazásával éltek vissza a lopott kártyaadatokkal - írja a 24.hu a Petőfi Népére hivatkozva.

Friss! Cikkünk megjelenését követően az alábbi tájékoztatást kaptuk az OTP Bank Kommunikációs és Társadalmi Kapcsolatok Főosztályától:

"A konkrét esettel kapcsolatban információt a hatályos szabályozások alapján kizárólag kártyabirtokos kaphat a bankkártyát kibocsátó banktól. Hasonló visszaélés esetén a bank minden esetben a rendelkezésére álló adatok, információk alapján lefolytatott vizsgálat eredményeképpen hoz döntést. Általánosságban elmondható, hogy az ilyen típusú cselekmények bűncselekménynek minősülnek. Bankkártya visszaélésről van szó. Ilyen esetben a Simple alkalmazás csak a lopott kártyaadatok felhasználásának a felülete. A károsult személy nem felhasználója az alkalmazásnak, bankkártyaadatait az alkalmazástól függetlenül szerezik meg az elkövetők. Ha visszaélnek a kártyabirtokos adataival, akkor a banki eljárásrend szerint, indokolt esetben a bank helytáll a kárért, megtéríti azt. Ha bűncselekmény történik, a hatóságok eljárást indítanak az elkövetők ellen."

D. Zsuzsa pénzét szeptember 12-én emelték le számlájáról, miközben ő dolgozott. Ezen idő alatt telefonját és pénztárcáját is elzárva tartotta, így ahhoz más nem férhetett hozzá. Csupán a munkanap végén vette észre, hogy az OTP Bank Simple alkalmazásával nagyjából 120 ezer forintot emeltek le a számlájáról.

A meglopott nő állítja, hogy ő maga sosem telepítette a banki alkalmazást, ráadásul telefonját is ujjlenyomat-leolvasó védi.

Feljelentést tett a Kecskeméti Rendőrkapitányságon, valamint az OTP Banknál is reklamált. A bank jogosnak találta panaszát, és visszautalták Zsuzsának a tranzakció és a kártyaletiltás összegét is. Egyébként a bank is feljelentést tesz az ügyben.

PÉNZRE VAN SZÜKSÉGED?

Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb finanszírozást. De, hogy ne a sötétben tapogatózz, mi is elvégeztünk neked egy példaszámítást: kalkulátorunkban ezúttal 5 millió forintos hitelösszeget, és 7 éves futamidőt adtunk meg. A THM-ek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót a Sberbank nyújtja, de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a Cetelem konstrukcióját, illetve a Budapest Bank személyi kölcsönét is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, stb.) keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát.
Címkék:
csalás, lopás, bankkártyás csalás, otp bank,