Az éjszaka közepén is utalhatunk egy budai bankfiókban

Pénzcentrum2017. október 11. 12:00

Jelentősen fejleszti bankfiókjaiban elérhető digitális megoldásait az Erste Bank. A tervek szerint teljesen megújul a fiókhálózat, és mindenhol jön a papírmentes számlanyitás - hétfőtől indul a tesztüzem Újbudán.

Komoly újításokat vezetnek be az Erste Bank magyarországi fiókjainál. A pénzintézet - amely a harmadik legnagyobb fiókszámmal rendelkezik Magyarországon -  egy tesztidőszak után, 2018-ban dönt arról, hogy megújítsa teljes fiókhálózatát.

Harmati László, az Erste lakossági területért felelős vezérigazgató-helyettese a szerdai sajtótájékoztatón elmondta, hogy az ügyféligények indokolják, hogy megváltoztassák a bankfióki modellt. Ennek köszönhetően lesznek olyan látványos változások, hogy nem sorszámhúzóval, hanem egyfajta recepcióval találkozik az ügyfél, eltűnnek a hagyományos pultok, megváltozik a bankfiók jólismert alaprajza - így a folyamatok helyett az ügyfélkiszolgálás kerül a középpontba.

Hasonló fiókok működnek már Ausztriában, Csehországban és Romániában is. Az Erste a modellt a visszajelzések alapján a magyar ügyfelek igényeire szabja az újbudai és még néhány kiválasztott fiókban. A teljes fiókhálózat átalakításáról a tesztidőszak után, 2018-ban döntenek - az azonban biztos, hogy jövő év első felében papírmentes számlanyitást tesznek elérhetővé minden fiókban.

Beköltözik a netbank a fiókba - éjszakára is

Az új fiókok érdekessége, hogy nem lesznek konkrét pultok, helyhez kötött számítógépek, a tanácsadók laptopokkal, a fiók bármely pontjáról tudnak dolgozni az ügyfelekkel.

Csáki Richárd fióhálózat és prémium szegmens igazgató
szerint rotációs modellben áll majd a recepciós pultban a fiók 12 dolgozója, akik érkezés után odakísérik az ügyfelet a megfelelő helyre (például a netbanki terminálhoz, a befizetős ATM-hez, vagy egy ügyintézőhöz).

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A fiókokban több terminál is az ügyfelek rendelkezésére áll, ahol gyakorlatilag a netbanki feladatokat (átutalás, lekötés, stb.) végezhetik el. Ezeket a terminálokat és a pénzbefizetésre is alkalmas ATM-eket egy mobil fallal le tudják választani a bankfiók területéről, így a nyitvatartási időt követően, 24 órán keresztül elérhetőek lesznek.


A bank munkatársai a megbeszélés típusától függően választhatnak a számukra rendelkezésre álló terekből - így például a diszkrét tárgyalókban beszélhetik át a komplexebb ügyeket.

Címkék:
netbank, bank, erste, bankfiók,