ATM-es hiba miatt bukott 200 ezret a sztárdivattervező

Pénzcentrum2017. szeptember 7. 17:30

Makány Márta pénzt akart felvenni egy banki ATM-ből, ám állítása szerint nulla forinttal távozott az automatától, 200 ezer forint mégis eltűnt a számlájáról. Egy időre úgy nézett ki, hogy ügye megnyugtatóan rendeződött, de ez hamis remény volt: azóta is fut a pénze után.

Több pénz ez annál, mint ami egy normális embernek nem hiányzik (...) úgy viselkedtek velem, mintha ez egy apró dolog lenne, és mit műsorozom én ezért az egészért

- mesélte Makány Márta a HírTV Panaszkönyv címűműsoránakszeptermber 2-án, egy bankfiókban szerzett élményeiről . A divattervező 200 ezer forintot szeretett volna felvenni számlájáról egy fiók zárt előterében lévő ATM-ből. A pénzfelvétel közben megcsörrent a telefonja, a kártyáját eltette, ám később, az autójában vette észre, hogy nincs nála a pénz. Bizonylatot nem kért, SMS-t viszont kapott, amely arról árulkodott, hogy felvette a 200 ezer forintot.

... vagy nem jött ki [a pénz], vagy visszavette az automata

- nyilatkozta a műsorban a divattervező. A bankfiókban kitöltötte a szükséges papírokat, majd várta, hogy visszakapja a pénzét, mivel azt gondolta, az automata környékén elhelyezett kamerák igazolni fogják, hogy nem vett el pénzt az ATM-ből. Két hét múlva meg is érkezett 200 ezer forint a számlájára, így azt gondolta, a történet le is zárult.

Ezt követően, egy vásárlás alkalmával értesült róla, hogy nincs pénz a számláján, majd kiderült: a folyószámlája mínuszban van.

Elment a bankjához, ahol közölték vele, hogy a korábban neki visszautalt pénzt a bank levette a számlájáról, és tegyen feljelentést a rendőrségen. A riportból tehát nem derült ki, hogy pontosan akkor mi is történt a pénzével, de Makony Márta állítja, ő nem vett el pénzt az ATM-ből, a számlájáról viszont levonták a 200 ezer forintot. A műsorban azt is elmondta, jelenleg egy újabb beadványa áll elbírálás alatt a banknál. 

A divattervező mellesleg azt is sérelmezte, hogy állítása szerint a folyószámlájának egyenlege nem mehetett volna nulla alá, a bank mégis mínuszba küldte azt, amikor visszavette a korábban neki kiutalt 200 ezer forintot.

Szerencse vagy csapás a talált pénz?

Korábbi cikkünkbenjártuk körbe azt a kérdést, hogy mit lehet tenni egy ATM-ben talált pénzzel. A lényeg, hogy az a pénz, még ha valaki ott is hagyta, az azt felvevő bankszámla-tulajdonoshoz tartozik, amennyiben elveszed, azzal lopást követsz el, amiért le is csukhatnak.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Akit érdekel a teljes HírTV-s műsor, annak ide is tesszük:

 

A borítókép forrása: MTVA Fotóarchívum

Címkék:
bankszámla, ATM, bank, megtakarítás, ügyfél, panasz, mínusz,