Lecsapott az MNB: milliókat fizethet J. László

Pénzcentrum2017. augusztus 25. 15:35

Az MNB ötmillió forint bírsággal sújtotta J. Lászlót visszafizetendő pénzeszközök engedély nélküli gyűjtése - az amerikai Benefit Barcode Inc. "részvényértékesítése" - miatt, s véglegesen megtiltotta, hogy jegybanki engedély nélkül bármilyen pénzügyi szolgáltatást végezzen.


J. Lászlót az MNB visszafizetendő pénzeszközök engedély nélküli gyűjtése miatt büntette meg, és véglegesen megtiltotta, hogy a férfi jegybanki engedély nélkül bármilyen pénzügyi szolgáltatást végezzen. A férfi a honlapján keresztül átlagosan 8-10 ezer amerikai dollárért kínálta a Benefit Barcode Inc. társaság "részvényeit", és a három éven belüli visszavásárlásukra kötelezettséget vállalt, emellett üzletszerűen gyűjtött visszafizetendő pénzeszközöket magyar ügyfeleitől.

De J. Lászlónak nem volt engedélyre pénzügyi szolgáltatási tevékenységre. A jegybank a delaware-i székhelyű Benefit Barcode Inc. cég részvényeire vonatkozó figyelmeztetést is elhelyezett a honlapján, illetve bűncselekmények gyanúja miatt büntetőeljárás megindítását kezdeményezte. A közzétett jegybanki határozat semmilyen formában nem érinti J. Lászlónak a befektetőkkel szemben fennálló, már átvett befektetésekkel összefüggő visszafizetési kötelezettségét - írta az MNB közleményében.

Címkék:
mnb, bírság, részvény,